Yhteistyötä kouluissa ja päiväkodeissa

28.3.2017


Koivukylän Palloseura on taas aloittanut jokakeväiset vierailunsa lähialueen kouluihin ja päiväkoteihin. Tarkoituksena on tutustuttaa nuoret tytöt ja pojat jalkapalloharjoittelun alkeisiin sekä mahdollisesti KoiPS:n seuratoimintaan.

Vierailut on suunnattu 5-6-vuotiaille päiväkotilapsille ja 1-2-luokkalaisille koululaisille. Maalis- ja toukokuun väliselle ajalle sijoittuva toiminta on nyt käynnissä jo neljättä vuotta. Sen suunnittelusta ja sisällöstä vastaa KoiPS:n päätoiminen työntekijä Niko Koskela, jota avustaa seuran junioripäällikkö Antti Raudoskoski.

  • Laadimme lapsille 40-45 minuutin pituisia malliharjoituksia. He saavat kosketuksia palloon ja näin ensituntumaa futisharrastukseen. Pyrimme tapahtumien tavoittavan kyseisistä ikäluokista vähintään kerran keväässä lähialueemme jokaisen tytön ja pojan, Koskela sanoo.
  • Tämä on tärkeää toimintaa sekä lapsille että seurallemme. KoiPS saa tätä kautta lisää näkyvyyttä, tunnettavuutta ja harrastajia. Seurastamme löytyvät jo ikäkausijoukkueet toiminnan nuorimmillekin lapsille.  

Koulu- ja päiväkotiyhteistyö ikään kuin huipentuu 3. ja 4. toukokuuta KoiPS:n kotikentällä Havukoskella järjestettävään tapahtumaan, missä lapset pääsevät leikinomaisessa turnauksessa pelaamaan toisiaan vastaan. Kyseessä on Suomen Palloliiton ideoima valtakunnallinen Kaikki pelissä -formaatti, joka ei ole varsinaista kilpailutoimintaa, mutta tarjoaa lapsille kokemusta oikeasta pelaamisesta ja saattaa sytyttää kipinän jalkapalloa kohtaan.

  • Tänä keväänä neljännen kerran järjestettävään tapahtumaan osallistuu yhteensä 700-800 lasta, joten puhutaan tosi isosta määrästä. Päiväkoti-ikäiset pelaavat turnauksensa keskiviikkona 3.5. ja 1-3-luokkalaiset koululaiset seuraavana päivänä, Koskela jatkaa.
  • Toivotamme kaikki futiksesta ja KoiPS:n toiminnasta kiinnostuneet lapsiperheet mukaan avoimeen tapahtumaan, missä on hyvä mahdollisuus saada seurastamme lisätietoa. Haluan lisäksi kiittää kouluja ja päiväkoteja, jotka ovat vuosi vuodelta osallistuneet yhteistyöhömme yhä aktiivisemmin ja oma-aloitteisemmin.

KoiPS toivottaa samalla lähialueensa kaikille kouluille ja päiväkodeille liikunnallista kevättä!