Pelipaikkakohtaiset harjoitukset käyntiin

21.4.2017


Koivukylän Palloseura on aloittamassa P03- ja P04-ikäluokkien kilpajoukkueiden pelaajille suunnattua säännöllistä pelipaikkakohtaista valmennusta. Toiminta käynnistyy Havukoskella lähiviikkojen aikana.

Harjoituksia järjestetään kummallekin ikäluokalle joukkuetreenien lisäksi kerran viikossa. Toiminnan päästyä vauhtiin pelaajilta kerätään palautetta, minkä jälkeen KoiPS päättää, aletaanko pelipaikkakohtaista valmennusta laajentaa myös muihin ikäluokkiin.

  • Aiemman kokemukseni mukaan pelaajat ovat tämän kaltaisesta harjoittelusta ihan innoissaan. On tärkeää, että heille tarjotaan tätä kautta mahdollisimman rauhallinen treeniympäristö, harjoitusten sisällöstä, suunnittelusta ja vetämisestä vastaava junioripäällikkö Antti Raudoskoski sanoo.

Nollakolmosten ja nollanelosten pelaajat jaetaan pelipaikkakohtaisessa harjoittelussa kahteen peräkkäisillä kenttävuoroilla treenaavaan ryhmään, joista ensimmäiseen kuuluvat alakerran ja muut puolustuspään pelaajat, toiseen hyökkääjät, laita- ja kymppipelaajat. Jokaisessa harjoituksessa on lisäksi mukana vähintään yksi maalivahti. Nollanelosten tapahtumiin osallistuu myös ikäluokan joukkuevalmentaja Vesa Wimmer.

  • Treeneissä mennään pelaajan oman pelipaikan sisälle ja syvennytään yksilötason pelillisiin yksityiskohtiin. Tämä on tavallisiin joukkueharjoituksiin verrattuna erinomainen mahdollisuus oppia lisää pelipaikan tärkeimpiä tehtäviä, Raudoskoski jatkaa.
  • Harjoitussisältöjä on toki peilattava myös pelaajien oman joukkueen tapaan pelata. Kyse on joka tapauksessa sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisesta.

03- ja 04-ikäluokkien pelaajat ovat saavuttaneet vaiheen, jossa pelipaikat ovat pikkuhiljaa alkaneet vakiintua. Raudoskoski painottaa, että esimerkiksi alue- ja maajoukkueiden tarkkailijat ja valitsijat haluavat tietää, mikä on kunkin pelaajan omin pelipaikka. Tämä ei tarkoita, etteikö paikka voisi myöhemmin vielä vaihtua.

  • Olen nyt pelipaikkakohtaisten harjoitustemme käynnistyessä itsekin hyvin innoissani. Tämä on antoisaa toimintaa sekä pelaajille että valmentajille.

KoiPS toivottaa seuran kaikille P03- ja P04-pelaajille erinomaista futiskauden jatkoa uuden opin äärellä!