HPS maalin parempi Korsossa

3.2.2019

Helsingin Palloseura aiheutti harjoituskauden ensimmäisen tappion Sinivalkoisille.

KoiPS 0-1 HPS (0-1)

10' Emil Asp

 

Kolmoseen noussut miesten edustusjoukkue pelasi vuoden toisen harjoitusottelunsa Helsingin Palloseuraa vastaan. 2-0-voitto FC Kontusta oli aloittanut ilahduttavasti valmistautumisen keväällä alkavaa kautta kohden, mutta HPS osoittautui kertaluokkaa kovemmaksi vastustajaksi.

"Vihreät jääkärit" aloittivat ottelun terävämmin. Voimakkaasti eteenpäin puskeva pallonsiirtely ja korkea prässi saivat sinipaitojen puolustuksen heti alusta varpailleen, eikä avausmaalia odotettu 10 minuuttia kauempaa.

Pystyjuoksuillaan sekasortoa aiheuttanut vihreäpaitainen hyökkäyskolmikko sai oivallisen pallon KoiPS:in rangaistusalueelle, jossa se blokeista ja Severi Vartin torjunnoista huolimatta tuikattiin lopulta alakulmaan.

Ottelu kuitenkin tasoittui välittömästi maalin jälkeen ja myös KoiPS alkoi vähitellen koota omia hyökkäysrakennelmiaan kohti HPS:n maalia. Paras hyökkäys saatiin vasemmalta laidalta Topias Tiaisen ja Arttu Kirjavaisen kombinaation kautta. Arttu sai jalan vapaaksi HPS:n boksin reunalta, mutta Julius Vepsäläinen saapui keskitykseen liian nopeasti, ja pallo kimposi maalivahdin ja Jullen kautta pois maalilta.

Molemmat joukkueet olivat hyvällä jalalla liikkeellä, eikä kovia otteita ja vääntöä vältelty. Tuomaristo piti ottelun kurissa tarkalla linjallaan, mutta sallivampi linja olisi ehkä toiminut harjoitusottelun luonteelle paremmin. On myöskin ihmeteltävä Joni Liimataisen toisen puoliajan ulosajoa, koska yhtä selkeää syytä toiselle keltaiselle kortille ei annettu.

HPS osoitti kuitenkin hyvää pelisilmää antamalla sinipaidoille luvan pelata 11 miehellä loppuun saakka. KoiPS oli tässä vaiheessa ottanut ottelun täysin hallintaansa, ja oli vain heikosta viimeistelystä kiinni, etteivät muun muassa Oscar Kabuyaya tai Simo Miettinen iskeneet maalia mieheen.

Joka tapauksessa ottelu päättyi 0-1-lukemiin. KoiPS olisi voinut voittaakin ottelun parempana päivänä, mutta tänään vanha viisaus piti paikkansa: jos et tee maalia, et voi voittaa. HPS teki maalin heti alussa ja kesti johdossa loppuun saakka.

Toisen puoliajan vaihtoruletti ei antanut kummallekaan joukkueelle mahdollisuutta pelata parhaimmillaan, mutta pelin tasoa voi yleisesti pitää mukiinmenevänä. Kiitämme HPS:aa vierailusta ja toivotamme onnea tulevaan kauteen!

Kokoonpano: Vartti (Khamaiseh); Liimatainen (Värekoski -> Laine), Ylikarjula (Mallat), Johansson, Karinen; Ekman; Kirjavainen (Kabuyaya), Tiainen, Miettinen, Hirvelä (c) (Bugallo Rivas); Vepsäläinen (Marttunen)

Loput vaihtomiehet: Miguel