Kausi käyntiin komealla kotivoitolla

28.4.2019


Arttu Erkamo
Arttu ErkamoSimo Miettinen
Simo Miettinen

Oscar Kabuyaya ja sormikkaat
Oscar Kabuyaya ja sormikkaat
Debytantti Eetu Heikurinen
Debytantti Eetu Heikurinen
Maalintekijä Simo
Maalintekijä Simo
Jesse Kokko
Jesse Kokko

Puistolan Urheilijoista ei ollut vastusta.

Uudenmaan 3. divisioona. Lohko 2:
KoiPS 1-0 PuiU (0-0) Havukosken tekonurmi, Vantaa

90+1' 1-0 Miettinen

KoiPSin edustusjoukkue aloitti retkensä Kolmosessa riemukkaasti kaataen Puistolan Urheilijat tasaisen kamppailun päätteeksi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Paikkoja kumpikaan joukkue ei onnistunut juurikaan rakentamaan, mutta jokaisesta pallosta taisteltiin rehdisti tönien ja vähemmän rehdisti jaloille potkien. Viime kaudelta suurimpiin vahvuuksiin nousseen puolustuksen ansiosta Severillä ei ollut maalissa töitä muutamaan ruuhkapalloon tarraamisen lisäksi.

Isokokoinen PuiU oli pelote aina, kun pallo nousi ilmaan, mutta iso jalka muuttui raskaaksi pitkän 90-minuuttisen aikana.

Toisella puoliajalla KoiPS pääsi sahaamaan tavanomaista pallonhallintapeliään, eikä peliväline käynyt enää omalla kenttäpuoliskolla kuin kourallisen kertoja.

Maalia jouduttiin odottamaan se 90 minuuttia. Puipan puolittainen hyökkäys saatiin katki ja pallo pelattua nopeasti Simon jalkaan hyökkäysalueelle, jossa vastassa oli yksi puolustaja. Vettä korvasta, pakki vipuun ja pallo etunurkasta sisään.

Meteli ja tunnelma maalin jälkeen oli korviahuumaava.

Kokoonpano (4-1-4-1): S. Vartti; Kaihlavirta (75. Marttunen), Ylikarjula, Tiainen, Kokko; Toivanen (28. Miguel); Kabuyaya (90+6. E. Heikurinen), Hirvelä (c) (66. Erkamo), Pyysalo, Mananga (61. Kirjavainen); Miettinen

Varoitukset: Miguel


Yleisölle on pakko osoittaa iso kiitos. Tarkistuslaskennan jälkeen vajaat 300 silmäparia näki sinivalkoisen baletin ensimmäisen näytöksen Haviksen kotikentällä. Sää oli kerrassaan mahtava: noin 20 astetta lämpöä ja aurinkoa täydeltä taivaalta.

KoiPS on yhteisö, joka pääsi edustusjoukkueen kanssa juhlistamaan sitä, mitä se ansaitsee: oman lähiön poikia, melko hyvätasoista jalkapalloa, hyvää tunnelmaa ja kolmea pistettä.

Ennen lauantain matsipäivää oli kuitenkin saapunut jobinpostia, kun Glenn Ekman oli kärsinyt harjoituksissa loukkaantumisen, joka vaatii ainakin viikon lepotauon.Valmiiksi Antti Johansson (siirto), Eetu Karinen (matkoilla), Rasmus Mallat (armeijassa), Ilari Heikkinen (kipeä) ja Jukka Rantanen (loukkaantuminen) olivat pelkästään puolustajista sivussa, joten valmennuksella oli pohdittavaa avauskokoonpanon kanssa.

Avaukseen valittiin topparin paikalla ensimmäistä kertaa pelannut Topias ja vasempana pakkina luutinut Matias. Molemmat ovat omia kasvatteja ja pelasivat kuin miehet isompiaan vastaan. B-junioreiden maalivahti Eetu sai myös ensiminuuttinsa miesten edarissa tullessaan lisäajalla sisään vasemmalle laidalle.

Tästä on hyvä jatkaa. Pelit jatkuvat ensi lauantaina 4.5. Pihlajanmäen tekonurmella. Vastassa on lompakkonsa avannut PK-35, joka kaatoi ensimmäisessä ottelussaan Tuusulan Palloseuran 0-5. Kick-off 13:30.

Haaste on varmasti kova, mutta muun muassa sen takia näitä pelejä pelataan. Ennakkoluulottomasti eteenpäin!

Kuvat: Hessu Heikurinen