KoiPS haastaa PK-35:n

4.5.2019

PK-35 on hankkinut lukuisia nimekkäitä pelaaja pre-seasonin aikana.

KoiPSin miesten edustus matkustaa tänään Pihlajanmäkeen. Ensimmäisessä ottelussaan riemukkaan 1-0-voiton ottanut sinivalkoinen ryhmä kohtaa PK-35:n, joka on Koillis-Helsingin suurin seura.

Punamustan kotijoukkueen historia on värikäs. Alun perin vuonna 1935 Viipurissa perustettu Viipurin Pallokerho pärjäsi mainiosti suuren kaupungin joukkueena ja siirrettiin sotien jälkeen Helsinkiin. Kun jalkapallo entisaikaan oli Etelä-Suomeen keskittynyttä, Helsinki, Turku ja Viipuri olivat niiden keskipisteitä. Toki jalkapallo ja viipurilaiset jalkapalloseurat ovat levinneet historian aikana muualle Suomeen.

Helsingissä PK-35 pelasi pitkään aluesarjoissa ja siirsi kotipaikkaansa koko ajan pohjoisemmaksi, kunnes Jokereiden Hjallis Harkimo osti seuran ja perusti FC Jokerit, joka tunnetusti pelasi Veikkausliigassa. Tällöin PK-35:n kotipaikaksi vakiintui Pihlajanmäen seutu.

Vaikka FC Jokereiden historia ei jäänyt hirveän pitkäksi, seura jäi monelle jalkapallon ystävälle mieleen. Muutama vuosi sitten PK-35 pääsi testaamaan siipiensä kantavuutta VJS:n kanssa yhdistettynä PK-35/Vantaana.

Sekä jo kuopattu miesten että vaikeuksissa kärvistelevä naisten joukkue ovat esimerkkejä taloudenpidosta, joka on valitettavan tuttua huttua suomifutiksessa.

PK-35 on tekemässä uutta nousua Kolmosesta mönkään menneen liigastinttinsä jälkeen. Eittämättä nimekkäässä joukkueessa ovat mukana muun muassa liigaliemissä marinoituneet Kim Raimi, Esa Terävä ja Otto-Pekka Jurvainen. Toivottavasti velat ja oppirahat on tällä kertaa maksettu.

KoiPSilla on nippu poissaoloja: ainakin Rasmus Mallat, Antti Johansson, Joni Liimatainen, Glenn Ekman sekä viime ottelussa loistaneet Kristi Mananga ja Simo Miettinen ovat ilmoittaneet poissaolostaan.

Kick-off 13:30 Pihlajanmäen tekonurmella.