Tappio taistelusta huolimatta

5.5.2019

PK-35 osoitti olevansa suurempi.

Uudenmaan 3. divisioona, lohko 2:
PK-35 4-0 KoiPS (2-0), Pihlajanmäen tekonurmi, Helsinki

1-0 PK-35:n pelaaja
2-0 
3-0 
4-0 

KoiPS matkusti Koillis-Helsinkiin punamustan PK-35 vieraaksi vaikeista lähtökohdista. Penkillä oli lukuisten loukkaantumisten, sairastumisten ja muiden syiden vuoksi vain kaksi vaihtopelaajaa, joista toinen oli maalivahtimme Mais.

Mais pääsikin kentälle jo ensimmäisellä puoliajalla Severin loukkaantumisen vuoksi. Sitä ennen PK-35 oli hallinnut palloa, mutta pallo pidettiin etäällä maalilta. Parhaat paikat kotijoukkueelle tulivat keskityksistä, joiden tähtäys oli yleensä vaarallisella sektorilla.

PK-35 piti palloa suurimman osan ottelusta ja painosti tiiviisti puolustaneita sinivalkoisia. Paikkoja se onnistui rakentamaan riittävästi ja iski tarvittavat maalit tasaiseen tahtiin. Vastahyökkäyksistä KoiPS sai rakennettua muutaman hyvän paikan, joista tarvittavat maalit olisi pitänyt iskeä, mutta viimeistely ei ollut tänään riittävän hyvää.

Paikkojen rakentelusta puhuttaessa on erikseen mainittava Alex Marttusen esitys. KoiPS-kasvatti haastoi laidalla ennakkoluulottomasti kokeneempia vastustajiaan ja petasi ensimmäisellä puoliajalla pari todella hyvää paikkaa pelitovereilleen.

Oli myös mukava nähdä Luukas Hakolan debyytti Uudenmaan Kolmosessa. Aktiivisuutta, taistelutahtoa ja peräänantamattomuutta nähtiin niillä kerroilla, kun pallo saatiin Luukaksen jalkaan pelattua.

Valitettavasti PK-35:n maalivahti oli töidensä tasalla, eikä KoiPS onnistunut kääntämään molempien puoliaikojen pirteitä alkuja maaleiksi. Loppua kohden jalka alkoi painaa, eikä vaihtomiehiä ollut, joten loppukiri jäi näkemättä.

Nousijoiden esitys oli tuloksesta huolimatta positiivinen. Selvästi eri tason napeilla pelaava PK-35 on sarjan paras joukkue, eikä KoiPS lähtenyt ollenkaan kunnioittamaan isäntiään.

Kokoonpano (4-2-3-1): S. Vartti (11. Khamaiseh); Rantanen (70. Bugallo Rivas), Tiainen, Ylikarjula, Kokko; Miguel, S. Pyysalo; Kirjavainen, Hakola, Marttunen; Hirvelä (c)

Varoitukset: Hirvelä, Pyysalo


Sarja jatkuu ensi viikon lauantaina Hyrylässä pitkistä palloista, kovista otteista ja puheista tunnettua Tuusulan Palloseuran vieraana. Kick-off Tuusulan Urheilukeskuksen tekonurmella 15:30.