Sateinen iltapäivä Hyrylässä

12.5.2019

TuPS pelasi ja voitti vahvuuksillaan.

Uudenmaan 3. divisioona. Lohko 2:
TuPS 6-3 KoiPS (2-1), Tuusulan urheilukeskus, Tuusula

6' 1-0 TuPSin pelaaja
28' 1-1 Luukas Hakola
37' 2-1 
53' 3-1 
57' 3-2 Hakola
65' 4-2 
76' 4-3 Hakola
90+' 5-3
90+' 6-3 

Ottelu Tuusulan sadekelissä alkoi kaunistelematta. ilman ylimääräistä kikkailua vihreäpaitainen kotijoukkue alkoi laukoa pitkiä palloja kohti isokokoisia hyökkääjiään. Pääosassa olivat jälleen Tiiran veljekset, jotka uriensa aikana ovat iskeneet alasarjoissa ison tukun maaleja. Miikalla oli tänään 4 maalin päivä.

Avausmaalia ei tarvinnut kauaa odotella. Kuuden minuutin pelin jälkeen alin pelaaja menetti pallon, joka löytyi seuraavaksi maalista.

Vastaus tuli kuitenkin nopeasti. Sami Pyysalo pelasi rangaistusalueen edustalta Luukas Hakolan läpiajoon. Varma sijoitus takanurkkaan laittoi tilanteen tasoihin. Parhaimmillaan sinivalkoinen esitti pallonhallintapeliä, jolla se on mukavuusalueellaan. 

Luukas väläytti hattutempullaan sitä osaamista, jota hän Jämsänkoskelta pystyy Koivukylään tuomaan. Maalien lisäksi sinivalkoisten ilonaiheet jäivät valitettavasti vähäisiksi. Hyviä pallonhallintajaksoja oli, mutta tulosta ei tällä kertaa saatu tarpeeksi aikaan.

TuPS iski kulmapotkuista 2 maalia ja loput pelaamalla pitkän pallon puolustuslinjan taakse, jossa oikea-aikainen juoksu ja hyvä viimeistely tiesivät paikkansa.

Kokoonpano (4-1-4-1): Khamaiseh; I. Heikkinen (51. Kaihlavirta), Johansson, Ylikarjula, Kokko (68. Liimatainen); S. Pyysalo; Kabuyaya, Hirvelä (c), Miettinen (45. Miguel), Marttunen (45. Mananga); Hakola

Loput vaihtomiehet: Pietarinen, Laatikainen, Bugallo Rivas

Varoitukset: Johansson, Mananga, Liimatainen


Kokemusta Tuusulasta löytyy, eikä jalka yleensä tilanteissa tärise. Tapansa mukaan kovaa pelaavat tuusulalaiset ovat myös kovia suustaan läpi ottelun, eikä tarina lopu oli kyseessä vastustaja, oma pelaaja, tuomari tai katsojat.

Tuomari kävikin osoittamassa pääsiäiskortteja suunsoitosta vihreäpaidoille ja kävi erikseen huomauttamassa vihreäpaitojen penkkiä mussuttamisesta.

Joka tapauksessa on annettava arvoa vastustajalle, kun pelitapa tuottaa tulosta. TuPS ansaitsi voittonsa olemalla tehokkaampi ja pelaamalla enemmän vahvuuksillaan.

TuPS on vaikea voitettava kotona. Teknisellä taidolla joukkue ei loista, mutta omat vahvuudet - etunenässä kaksinkamppailut ja ilmapallot - mahdollistavat voitosta tavoittelun joka ottelussa. KoiPS ei pystynyt riittävästi vastaamaan haasteeseen ja kärsi tappion.


On aika siirtää katseet tulevaan kotipeliin. Haviksen kotikentälle saapuu ensi lauantaina vieraaksi nuori ja eksoottinen Atlantis FC/Akatemia. Kick-off avauspelin tapaan 16:00.