TiPS voitti Itä-Vantaan Derbyn

12.8.2019

Kehnompi viimeistely koitui sinivalkoisten kohtaloksi.

Uudenmaan 3. divisioona, Lohko 2:
KoiPS 1-4 TiPS (0-3), Havukosken tekonurmi, Vantaa

8' 0-1 TiPSin pelaaja
29' 0-2
43' 0-3
67' 0-4
83' 1-4 Alfredo Miguel

Tikkurilan Palloseura vei Itä-Vantaan herruuden toistamiseen tällä kaudella. Aikaisempi tappio kesän alussa tuli samoin lukemin 1-4, mutta esityksessä oli tälläkin kertaa positiivisia puolia.

Siipirikkoinen kotijoukkue oli joutunut tekemään joitain kompromisseja kokoonpanon suhteen, esimerkiksi vaihtomaalivahtina oli 2004-syntyneiden Etelä-Länsi Liigan joukkueen ykkösmolari Noel Lampen. Noel pääsikin tekemään debyyttinsä toisella puoliajalla.

KoiPS aloitti ottelun vahvasti, mutta ei ollut tarpeeksi terävänä vastustajan rangaistusalueella. TiPSin maalivahti pelasi kerrassaan hyvän ottelun.

Vihreäpaitaiset vieraat aloittivat maalinteon ennen kuin kymmenen minuuttia oli täynnä. Syöttö vasemmalta laidalta löysi rangaistusalueen rajalta vapaan hyökkääjän, joka sivalsi pallon alakulmaan.

Nopeasti tämän jälkeen TiPS tuplasi johtonsa ja kaunisteli numeroita vielä puoliajan lopussa. Vaikka maalintekopaikat olivat suhteellisen tasan, vieraat olivat huomattavasti parempia viimeistelemään.

Toinen puoliaika alkoi hitaammin, eikä paikoilla juhlittu kummassakaan päässä. TiPS iski vielä neljännen maalin ennen kuin Severi oli pakotettu jättämään kentän, ja Noel pääsi debytoimaan.

Noel esiintyi ennakkoluulottomasti, ei antautunut kertaakaan ottaen pari näyttävää torjuntaa, ja on jälleen yksi esimerkki Koivukylän laadukkaasta nuorten maalivahtien valmennuksesta.

Alfa pääsi avaamaan kauden maalitinsä pelin lopulla. Kurjasta lopputuloksesta huolimatta pelissä oli hyviäkin asioita.

Kokoonpano (4-1-4-1): Vartti (69. Lampen); Tiainen, Ylikarjula, Hassan, Kokko (86. Karinen); Pyysalo; Erkamo, Miettinen, Marttunen (65. Miguel), Liimatainen; Hirvelä (c) (46. Kirjavainen)

Varoitus: Erkamo


Seurapäivä ei siis saanut kaivattua huipennusta, mutta tapahtuma oli seuran puolesta hyvin järjestetty, ja lehtereille oli saapunut noin 400 katsojaa. On osoitettava taas iso käsi kannattajille.

Pelit jatkuvat. Seuraava matsi on jo ensi lauantaina 17.8., kun Havikselle saapuu Tuusulan Palloseura.

Viime kohtaaminen päättyi hurlumhei-tyyliin 3-6-lukemiin TuPSin eduksi, eli revanssin paikka on ehdottomasti tarjolla.

Kick-off Havukoskella 16:00.