KoiPSin lento jatkuu

8.9.2019

KoiPS nousi sateisella Havukoskella voittoon ja varmisti sarjapaikkansa.

Uudenmaan 3. divisioona, Lohko 2:
KoiPS 3-2 LPS (0-2), Havukosken tekonurmi, Vantaa

10’ 0-1 LPS:n pelaaja
18’ 0-2 
74’ 1-2 Luukas Hakola
87’ 2-2 oma maali
90+1' 3-2 Atte Toivanen

Oivassa syysvireessä kiitävät koivukyläläiset ovat keränneet nyt neljään viimeiseen otteluun 10 pistettä. Sarjapaikka varmistui nyt myös matemaattisesti: ero putoamisviivan alle on 14 pistettä, kun neljä ottelua on jäljellä.

Ottelu alkoi sateen piiskaamalla Havukosken kentällä vierailijoiden selvässä hallinnassa. Keskikentän pallonhallinta ja aktiivinen prässi hyökkäyksessä aiheutti KoiPSille vaikeuksia oman pelin käynnistämisessä.

LPS teki kaksi maalia nopeasti: ensimmäisen KoiPSin lyhyen maalipotkun jälkeen helpohkosta pallonmenetyksestä, toisen keskityksestä. Ensimmäisen jakson ajan ottelu näytti hankalalta, vaikka muutamia puolittaisia paikkoja syntyikin nopeiden vastahyökkäysten tiimoilta.

Lisää jobinpostia tuli ensimmäisen jakson loppupuolella, kun laitapakkimme Matias loukkaantui. Kokoonpanomuutosten kautta toiselle jaksolle lähdettiin 0-2-tilanteesta.

Toinen jakso alkoikin KoiPS:lta terävästi ja enteili, ettei peliä missään nimessä oltu vielä taputeltu. Sami Pyysalon moment-of-magic nosti sykkeitä ympäri kentän ja katsomon, kun mies kikkaili itsensä niin parin LPS-pelurin kuin tilanteessa olleen Oscarin ohi ja pääsi murtautumaan boksin sisälle. Laukaus painui kuitenkin ohi maalin.

Lopulta odotettu kavennusmaali syntyi 74 minuutilla, kun Topsu syötti pallon Luukakselle, joka sai jalan auki ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan ohi LPS-maalivahdin. Tämä nostatti henkeä kotileirissä entisestään, ja takaa-ajo alkoi toden teolla.

Pelikellon kääntyessä viimeiselle kymmenminuuttiselle nostettiin Ismi topparin tontilta ylös, ja peliä suoraviivaistettiin entisestään. 87. minuutilla KoiPS sai vapaapotkun hieman puolirajan yläpuolelta. Nuorimies Juuso Lehmuskallio antoi kovan keskityksen boksiin ja vierailijoiden taivas synkkeni: pallo painui LPS:n oman pelaajan puskusta maaliin.

Kotiyleisön riemuksi KoiPS oli noussut tasoihin!

Isännät eivät suinkaan halunneet olla vieraskoreita ja antaa Laajasaloon kotiinviemisiksi yhtäkään pistettä, joten siirryttäessä ottelun lisäajalle sai KoiPS luotua hyökkäyksen oikealta. Pallo saatiin pelattua lyhyiden syöttöjen kautta boksiin Luukakselle, jonka laukaus kilpistyi kuudentoista rajalle pomppien.

Hyökkäystä tukemaan noussut keskikentän pohjalla läpi ottelun raatanut Atte Toivanen ampui pallon komeasti oikeaan nurkkaan.

Loppuaika pelattiin varmasti ja tuomarin viheltäessä ottelun päättyneeksi oli koivukyläläisten juhlat valmiit! Syksyinen ja sateinen Havukoski ei tuntunutkaan enää niin kylmältä. Varsinkin, kun viimeistään nyt varmistui, että Kolmosta pelataan myös ensi kaudella.

Kokoonpano (4-1-4-1): Khamaiseh; Karinen (72. Kokkonen), Tiainen, Hassan, Kaihlavirta (40. Kabuyaya); Toivanen; Liimatainen, Hirvelä (46. Lehmuskallio), Pyysalo, Mananga (76. Marttunen); Hakola (90+4. Miguel)

Loput vaihtomiehet: E. Heikurinen.


Vaikka ensimmäinen puoliaika oli todella vaikea vahvaa vierasjoukkuetta vastaan, on oltava erittäin tyytyväinen toisen jakson peli-ilmeeseen ja nousuun kahden maalin takaa voittoon asti. A-juniorit Matias, Juuso ja Sampo Kokkonen esittivät lupaavia otteita. Erityisesti Juuso luuti topparin tontilla isännän ottein.

Sarjaa on jäljellä neljä ottelua ja jaossa on vielä 12 pistettä, joten sarjasijoitusta on edelleen mahdollista kohentaa, kun sekä TuPS ja Atlantis FC/Akatemia ovat iskuetäisyydellä.

Seuraava ottelu on lauantaina 14.9. klo 16.00 Havukoskella, kun vastaan saapuu Malmin Ponnistajat. Kokenut Kolmosen porukka vei kesällä kotiottelussaan tasaisen ottelun nimiinsä luvuin 2-1, joten koivukyläläiset lähtevät hakemaan tästä revanssia ja jatkoa tappiottomalle putkelleen.

Kiitos lauantain katsojille ja tervetuloa katsomaan viikon päästä taas paikallista jalkapalloa!