Esittelyssä Jesse Kokko

5.9.2018


Kun futiskausi 2018 on edennyt jo syyskuuhun, KoiPS:n verkkosivuilla pääsee ääneen seurassa noin kolme vuotta eri tehtävissä toiminut Jesse Kokko.

Marraskuussa 27 vuotta täyttävä Kokko on poikien 2009-ikäluokan ja 2004 syntyneiden haastejoukkueen vastuuvalmentaja. KoiPS:n puolipäivätoiminen työntekijä vetää lisäksi seuran useille joukkueille fysiikkavalmennusta, toimii ohjaajana futisleireillä ja silloin tällöin valmentajana Urhea-harjoituksissa sekä pelaa miesten edustusjoukkueessa, joka tavoittelee nousua Kolmoseen.

Moi Jesse, kerrotko koulutuksestasi sekä aiemmasta pelaaja-, valmentaja- ja muusta futistaustasi?

  • Olen käynyt lukion ja valmistunut Pajulahdesta liikuntaneuvojaksi. Jalkapallossa olen suorittanut C-tason valmentajakoulutuksen. Aloin pelata futista kolmevuotiaana HaRi:ssa ja siirryin noin kymmenvuotiaana IHK:hon. Lopetin muutamaa vuotta myöhemmin ja aloin keskittyä pesäpalloon, jota pelasin sekä junnuissa että miehissä. Lukioiässä ryhdyin pelaamaan uudestaan futista, minkä jälkeen päädyin useiden seurojen ja mutkien kautta KoiPSiin.

Milloin lasten ja nuorten valmentaja on onnistunut työssään?

  • Asian voisi määritellä varmasti monellakin eri tavalla. Yhtenä esimerkkinä se, kun lapset ja nuoret nauttivat harjoituksista ja toistensa seurasta, kehittyvät harjoituksissa ja innostuvat tekemään asioita myös harjoitusten ulkopuolella. On hyvin palkitsevaa nähdä pelaajien jäävän hymy huulilla treenailemaan ja pelailemaan isolla porukalla treenien jälkeen. Varsinkin kilpailullisella tasolla on muistettava, että edes huippuunsa hiotut harjoitukset pari kertaa viikossa eivät vielä riitä viemään pelaajaa huipputasolle.

Mitkä ovat KoiPS:n kaltaisen kasvattajaseuran tärkeimmät tehtävät lasten ja nuorten jalkapallossa?

  • Lähiseudun lasten ja nuorten liikuttaminen jalkapallon avulla on tärkeintä. On esimerkiksi paljon lapsia ja nuoria, jotka saattaisivat päätyä pahoille teille ilman jalkapalloa. Futiksesta saa myös uusia kavereita, joista saattaa tulla jopa elämänmittaisia ystäviä! Näin on käynyt myös itselläni. Toki panostamme myös laadukkaaseen toimintaan, josta kasvaa tasaisesti hyviä pelaajia. Siihen kannan parhaani mukaan omankin korteni kekoon.

Millainen KoiPS on toimintaympäristönä työntekijän kannalta?

  • Sopivan rento ja samalla sopivan vaativa. KoiPS:ssa on paljon omistautuneita henkilöitä, joiden avulla toiminta pyörii eteenpäin. Apua ja tukea saa tarvittaessa muilta. Monia toimihenkilöitä tulee moikkailtua ja nähtyä myös kentän ulkopuolella, joten viihdyn hyvin työssäni, kun on hyvä ilmapiiri. Ja uusi toimisto on vienyt vielä yhteisöllisyyttä eteenpäin, sillä se on aivan kotitekiksen vieressä. Seuran jäseniä näkee senkin takia entistä enemmän.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää KoiPS:n jäsenistölle?

  • Tervetuloa kentälle pelailemaan sekä kannustamaan KoiPS:n eri joukkueita! Mm. miesten joukkueella on kova nousukamppailu käynnissä, joten tervetuloa katsomaan ja kannustamaan. KoiPS:n valmentajista minä ja Simo Miettinen pelaamme misten joukkueessa. Eli loistavaa futissyksyä jokaiselle! Pelataan ja treenaataan positiivisella asenteella, vaikka illat rupeavatkin pimenemään!

Koivukylän Palloseura kiittää Jesse Kokkoa haastattelusta ja toivottaa hänelle antoisaa loppukautta!