Valmennuspäällikkö: ”Yhteistyö kantaa hedelmää!”

13.9.2018


KoiPS:n valmennuspäällikkönä vuodesta 2014 toiminut Rosa Lappi-Seppälä on nähnyt läheltä seuran viime aikojen vauhdikkaan kehityksen. Hän sanoo olevansa oikein tyytyväinen sinivalkoisten nykytilaan.

Kehitystä on tapahtunut niin tyttö- kuin poikapuolella, miesten edustusjoukkueessa sekä seuran rakenteissa. KoiPS:sta on tullut houkutteleva seura sekä pelaajille että valmentajille.

  • Toimintamme on laajentunut ja parantunut kaikin tavoin. Ikäluokkien sisällä ja välillä tehdään koko ajan yhä enemmän hyvää yhteistyötä. Seurastamme ei tässä mielessä löydy enää isoja aukkoja, Lappi-Seppälä sanoo.
  • Yhtenä kehityskohteenamme on luoda kaikkiin ikäluokkiin aito liukuma kilpa-, haaste- ja harrastejoukkueiden välille. Meiltä löytyy jo esimerkkejä pelaajista, jotka ovat edustaneet seuraa koko futisuransa. On tärkeää, että tarjoamme jokaisen oman motivaation mukaisen ympäristön harrastaa jalkapalloa.

Etenkin nuorimpien ikäluokkien välinen jatkumo on Lappi-Seppälän mukaan oltava kunnossa. Joukkueisiin  on saatu osaavia valmentajia, joista yksi esimerkki on poikien 2013-joukkueessa toimiva Mikko Mannonen. Nuorimpaan ikäluokkaan on tänä vuonna liittynyt kymmeniä uusia pelaajia.

  • Vahvistamme tänä syksynä myös tyttöorganisaatiota. Palkkaamme sitä varten koordinaattorin, joka vastaa kenttätason valmennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hänen vastuualueenaan ovat tyttöjen nappulaikäluokat. Haluamme seuraamme tulevien vuosien aikana lisäksi B-tyttöikäluokan, valmennuspäällikkö jatkaa.

Vaikka KoiPS on profiloitunut monipuolista toimintaa tarjoavaksi kasvattajaseuraksi, kehitystä tapahtuu myös aikuisten tasolla. Miesten edustusjoukkueen hedelmällinen yhteistyö A-poikien kanssa näkyy hyvinä tuloksina niin Nelosessa kuin junioreissa.

  • Vanhimpien poikaikäluokkiemme systemaattisen työn seuraavana tavoitteena on muodostaa B-ikäluokkaan kaksi tavoitteellista joukkuetta, joista putki jatkuu luontevasti A:han, Lappi-Seppälä linjaa.
  • Valmennuksen sisällöt ovat kehittyneet kaikissa ikäluokissamme, mutta niitä on yhä kehitettävä. KoiPS:n joukkueet pelaavat tietyllä tavoin ja näyttävät keskenään sopivasti samanlaisilta, mikä on jo luonut meille tunnistettavan identiteetin.   

Koivukylän Palloseura kiittää valmennuspäällikköä kommenteista ja toivottaa kaikille joukkueilleen erinomaista futissyksyä!