Nollanelosia SPL:n tarkkailuleirille

27.9.2018Peräti kahdeksan Koivukylän Palloseuran pelaajaa on saanut kutsun vuonna 2004 syntyneiden poikien Etelän osa-alueleirille, joka järjestetään tiistaina 2. lokakuuta.

Palloliiton yksipäiväiseen pelaajatarkkailutapahtumaan Taliin valittiin KoiPS:sta maalivahti Luukas Tammi sekä kenttäpelaajat Tuomas Lantta, Linus Kahisalo, Otto-Eemeli Niemelä, Weeti Wimmer, Olli Hursti, Simon Wangunyu ja Iiro Kärsämä. Koko ryhmän vahvuus on 34 pelaajaa.

Nollanelosten hiljattain alkanut aluejoukkuetoiminta jatkuu ensi vuoden joulukuuhun ja on tärkeää tarkkailua jo tänä syksynä käynnistyvää maajoukkuetoimintaa varten. Ikäluokan valtakunnallinen Tähtitarha-tapahtuma järjestetään marraskuussa 2018 sekä ensimmäinen varsinainen maajoukkueleiri maaotteluineen kevättalvella 2019.

  • Kun aluejoukkuetoimintaan osallistuvia pelaajia valitaan pian maajoukkueeseen, osa tärkeistä asioista on heille jo tuttuja. Olemme laatineet tällekin ikäluokalle tapahtumakohtaisen opetussuunnitelman, SPL:n aluevalmentaja Samu Koski sanoo KoiPS:n verkkotoimitukselle.

Lokakuun osa-alueleirin pelillisiä pääteemoja ovat pelinavaaminen ja prässipelaaminen. Pelaajia opetetaan pelaamaan kontrolloidusti eteenpäin, riistämään palloja kentän yläalueilla sekä etenemään tilanteenvaihdoista maalintekoon.

  • Haluamme lisätä heidän rohkeuttaan pelata futista. Etenkin nuorimmissa ikäluokissa kannustamme pelaajia aktiivisuuteen. Kaikilla seuroilla ei ole erityisen tunnistettavaa pelitapaa, joten alue- ja maajoukkuetapahtumat ovat tärkeitä koulutustilaisuuksia, Koski jatkaa.

Ei ole sattuma, että nyt mukaan valituista nollanelosista melkein neljäsosa on KoiPS:n pelaajia. Seuran eri ikäluokat tekevät toiminta-alueellaan Kosken mukaan erittäin ansiokasta työtä.

  • 04- ja 03-poikajoukkueet ovat tästä erinomaisia esimerkkejä. Vaikka KoiPS:sta on lähtenyt hyviä pelaajia, laadukkaasta kasvattajaseurasta löytyy tarvittavaa jatkumoa ja jatkuvuutta. Nollaneloset pelaavat säännöllisesti maan kovimpia joukkueita vastaan, joten he kehittyvät koko ajan. 

Koivukylän Palloseura kiittää aluevalmentaja Samu Koskea kommenteista sekä toivottaa kaikille Etelän osa-alueleirille valituille pelaajille antoisaa tapahtumaa!