Haastattelussa Anki Korkalainen

4.10.2018


Koivukylän Palloseuran kerhokauden 2018-2019 ehdittyä jo hyvään vauhtiin on sopiva ajankohta tutustua Anki Korkalaiseen, joka toimii ohjaajana niin 1-2-vuotiaiden Taapero- kuin 3-4-vuotiaiden Tenavakerhossa.

Korkalainen, 22, aloitti KoiPS:ssa kerho-ohjaajana keväällä 2015 ja on viime syksystä eteenpäin vastannut kerhojen sisällöstä. Tänä vuonna Anki on perehdyttänyt toimintaan uusia kerho-ohjaajia ja laatinut heille Kerho-ohjaajan käsikirjan. Hän toimii lisäksi seuran iltapäiväkerhossa ja Tenavaliigassa. 

Moi Anki, mikä on koulutuksesi sekä aiempi jalkapallo- ja liikuntataustasi?

  • Olen lukion jälkeen opiskellut Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja nyt jouluna 2018 valmistun sosionomiksi. Tämän lisäksi olen käynyt liikunnanohjaamiseen liittyviä koulutuksia, kuten KoiPS:n tarjoaman E-tason lastenohjaajakoulutuksen, liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen sekä uusimpana vuosi sitten syksyllä Futebol dá Força -ohjaajakoulutuksen, jonka tarkoituksena on tukea tyttöfutista. Jalkapalloon sain  ensikosketuksen varsin nuorena sisarusten pelaamisen kautta. Ikinä en ole itse jalkapalloa harrastanut, mutta kentän laidalla on aikaa tullut vietettyä. Onkin aika hauskaa, että olen päätynyt töihin jalkapalloseuraan. Tämä kertoo siitä, miten hyvä laji on kyseessä. Muuten liikuntataustani painottuu lähinnä tenniksen ja sulkapallon pelaamiseen. Iltapäiväkerhossa ja Tenavaliigassa olen toki päässyt taas hiomaan futistaitojakin!

Mitkä ovat KoiPS:n kerhotoiminnan tärkeimmät tehtävät?

  • Ehdottomasti tarjota lapsille ja perheille hauskoja hetkiä liikunnan parissa. Taapero- ja Tenavakerhoissa liikutaan oman vanhemman kanssa, jolloin tarkoituksenamme on myös tarjota perheille yhteistä aikaa ja tekemistä. Palloilukerhossa lapset liikkuvat ohjaajan kanssa keskenään, minkä myötä tulee opittua hurjasti ryhmätyöskentelyn taitoja liikunnallisten taitojen ohella. Kerhossa käytyjä asioita voi helposti tehdä myös kotiympäristössä. Parasta onkin, kun joku lapsi tulee seuraavalla kerralla kertomaan, mitä kaikkia kerhojuttuja on välissä puuhannut. Kerhoilla on suuri merkitys seuran jatkuvuuden kannalta: kun kerhomme sujuvat hyvin, on Palloilukerhon ja Tenavaliigan kautta helppo siirtyä mukaan myös joukkuetoimintaan.

Mikä on suurin anti, jonka saat kerho-ohjaajana toiminnasta itsellesi?

  • Sanaton palaute lapsilta saa itselle aika hyvän mielen! Lasten punaiset posket, halaukset ja vilkutukset kertovat siitä, että on tullut tehtyä hyvää työtä. Myös mahdollisuudet kehittyä ohjaajana ja kehittää kerhotoimintaa entistä paremmaksi ovat työn suola.

Mitkä ovat seuratoimijan näkökulmasta KoiPS:n tärkeimmät vahvuudet?

  • Ehdottomasti avoimuus ja mahdollisuus vaikuttaa! Jos on itse aktiivinen toimija ja tuo ideansa esille, niihin tartutaan ja lähdetään yhdessä muokkaamaan ja kehittämään niitä. Omat mielipiteet on helppo sanoa rehellisesti ääneen, kun myös itselle puhutaan samalla tavoin ja minut otetaan huomioon.

Millaisia terveisiä haluaisit nyt uuden futiskauden kynnyksellä lähettää KoiPS:n jäsenistölle?

  • Isoimmat terveiset ja kiitokset lähtevät ehdottomasti meidän kerho-ohjaajien uudistuneelle tiimiille. Teette superia työtä, jatketaan samaan malliin! Ja totta kai omasta puolestani haluan myös toivottaa mahtia kauden aloitusta jokaiselle futarille!

Lisätietoa KoiPS:n kerho- ja muusta harrastetoiminnasta: https://www.koips.fi/harrastetoiminta/

Koivukylän Palloseura kiittää Anki Korkalaista haastattelusta sekä toivottaa kaikille kerholaisille antoisia hetkiä liikunnnan parissa!