Esittelyssä kapteeni Sampo Hirvelä

24.10.2018


Koivukylän Palloseuran miesten edustusjoukkueen hienon sarjanousun taustalta löytyy koko joukko niin sitoutuneita pelaajia kuin osaavia taustahenkilöitä. Nyt pääsee ääneen kokenut kapteeni Sampo Hirvelä, 30.

KoiPS on Hirvelän parikymmenvuotisen futisuran ensimmäinen ja ainoa seura. Sampo on monikäyttöinen keskikenttäpelaaja ja välillä hyökkääjä, pidetty kapteeni ja seuraikoni, joukkueen itseoikeutettu numero kymppi. Ensi kausi on hänelle uran ensimmäinen Kolmosessa.

Moi Sampo, mitkä olivat pääsyyt hienoon kauteenne ja nousuun Nelosesta Kolmoseen?

  • Joukkueenjohtaja Joni Karjalainen kysyi meiltä viime syksynä, rakentaisimmeko vanhasta rungostamme nousua tavoittelevan joukkueen. Kun vastaus oli myöntävä, mukaan jäi kymmenkunta pelaajaa. Tarvitsimme ryhmään toki täydennystä, jota myös saimme. Joukkueeseen nostetut tosi hyvät A-junnut toivat leveyttä ja olivat tärkeimpiä syitä menestykseemme. Valmentajamme Timo Pärnänen alkoi ajaa sisään uutta peli-identiteettiä, joten oli tärkeää, että meillä oli koko talvi aikaa harjoitella kolmisen kertaa viikossa. Aloimme käyttää keskikentällä yhtä alempaa ja kahta ylempää pelaajaa, minkä myötä saimme nostettua painopistettä ylöspäin, muutettua pelitapaamme aiempaa hyökkäävämmäksi ja luotua maalipaikkoja. Tätä kautta tulokset paranivat jo sarjaa edeltäneissä harjoituspeleissä. Lisäksi treeniolosuhteemme olivat läpi kauden aivan erinomaiset.

Miten kuvailisit rooliasi kapteenina nousua tavoitelleessa joukkueessa?

  • Olen aina yrittänyt tsempata pelaajia ja näyttää muutenkin esimerkkiä. On tietysti tärkeää käydä aktiivisesti harjoituksissa. Jos lähden johonkin mukaan, teen asiat täysillä aina parhaani mukaan. Onnistuin tässä ilmeisesti aika hyvin.

Mitkä jäävät parhaiksi muistoiksisi päättyneestä nousukaudesta?

  • Nousukarsintapelien yleisömäärä ja tunnelma jäivät päällimmäisinä mieleen. Saimme niistä todella tärkeää ekstralatausta. Oli hienoa päästä pelaamaan isolle yleisölle. Onnistuimme ratkaisuotteluissa pelillisesti ja käytimme maalipaikat tehokkaasti hyväksemme.

Missä pelillisissä tai muissa asioissa joukkueenne on ensi kautta varten eniten kehityttävä?

  • Vaikka pelimme on jo suhteellisen hyvää, palloa on pystyttävä liikuttamaan yhä nopeammin, mitä kautta voimme luoda lisää maalipaikkoja. Pallottomien pelaajien liikettä on kehitettävä, jotta pallollisella olisi syöttösuuntia enemmän kuin vain yksi tai kaksi. Tarvitsisimme Simo Miettisen loistavasta viimeistelytehosta huolimatta puhtaan hyökkääjän, joka tekee maaleja. Päästimme lohkossamme vähiten maaleja, joten joukkuepuolustaminen on pääosin toiminut, joskin korkeaa prässiä on vielä terävöitettävä. Jokaisen pelaajan on tiedettävä, miten siinä toimitaan.

Ensi kauden joukkueenne on vasta rakennusvaiheessa, mutta osaatko jo arvioida tavoitteitanne Kolmosessa?

Jos talven ja kevään aikana kaikki sujuu hyvin, pidän realismina sijoittua sarjan puolivälin paikkeille. Olisi tärkeää vakiinnuttaa paikka Kolmosessa ja tätä kautta tavoitella jatkossa yhä parempia tuloksia.

Mitä KoiPS merkitsee Sinulle seurana?

  • Koen seurassa vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta, sillä mukana on runsaasti hyviä kavereita. Siksi on aina mukava lähteä treenaamaan ja mahtava fiilis kuulua tähän yhteisöön. Tuntuu tosi hyvältä pelata tälle logolle.

Koivukylän Palloseura kiittää Sampo Hirvelää haastattelusta sekä toivottaa miesten edustusjoukkueelle erinomaista talviharjoituskautta!