Miehet sarjakauden kynnyksellä

12.4.2019


Viime syksynä karsintojen kautta riemukkaasti Kolmoseen nousseen Koivukylän Palloseuran miesten edustusjoukkueen valmistautuminen sarjakauteen on jo loppusuoralla.

Lauantai 27. huhtikuuta on Havukoskella suuri päivä, kun Kolmosen avauskierroksella KoiPS:n vieraaksi ”Kotitekikselle” saapuu Vantaan ja Helsingin välisen rajan takaa naapuriseura PuiU. Kotijoukkueen kapteeni Sampo Hirvelä, 30, on sarjakauden kynnyksellä luottavainen, mutta muistuttaa samalla Kolmosessa pelaavan luonnollisesti kovempia vastustajia kuin Nelosessa.

  • Talvikautemme sujui erittäin hyvissä treenioloissa kolmesti viikossa. Olemme keskittyneet muun muassa taktisiin asioihin ja kuntopohjan parantamiseen. Uudet pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen lisää leveyttä, joten tilanne näyttää suhteellisen hyvältä, Hirvelä sanoo.

KoiPS joutuu heti PuiU:n jälkeen pelaamaan kaksi vaikeaa vierasottelua peräkkäin kohdatessaan nousijasuosikkeihin kuuluvan PK-35:n 4.5. Pihlajamäessä sekä TuPS:n 11.5. Tuusulassa. Sarjakauden toinen kotipeli on ohjelmassa lauantaina 18. toukokuuta, jolloin KoiPS:n vastustajaksi ”Havikselle” saapuu Atlantis FC/Akatemia.

  • PK-35 ja lohkon muut suosikit ovat joukkueita, joita vastaan on varauduttava kovaan puolustustaisteluun. Yltääksemme sarjan keskivaiheille meiltä vaaditaan varmasti jonkin verran venymistä ja pelaamista yli odotusten, Sampo jatkaa.
  • Kolmosessa on kova taso, joten säilyminen on päätavoitteemme. Kevään pelit ovat ehdottoman tärkeitä, sillä ne saattavat näyttää suuntaa koko loppukaudelle.

KoiPS käyttää lähtökohtaisesti 4-1-4-1-pelijärjestelmää ja luottaa pitkälti samoihin vahvuuksiinsa kuin nousuun päättyneellä viime kaudella. Niitä ei ole syytä paljastaa liikaa ulospäin, mutta vastustajien tason noustessa joukkueen on Hirvelän mukaan keskityttävä entistä huolellisemmin toimivaan puolustuspelaamiseen.

  • Pelitapamme saattaa jonkin verran vaihdella vastustajan mukaan, mutta harjoittelun yksi pääteemojamme on joka tapauksessa ollut pallottomien pelaajien liike. Kun saamme tätä kautta luotua lisää syöttösuuntia, koko pelaamisemme selkeytyy. Se on varmaa, että edessämme on vaikeampi kausi kuin vuosi sitten.

Koivukylän Palloseura kiittää kapteenia kommenteista sekä toivottaa miesten edustusjoukkueelle erinomaista starttia Kolmosen sarjakauteen!

TERVETULOA KoiPS:n kotipeleihin Havukoskelle!!!