KoiPS-kasvatti maajoukkueeseen!

6.5.2019Koivukylän Palloseuran kasvatti Sonja Ferm on valittu tyttöjen U16-maajoukkueeseen, joka on ensi viikolla mukana UEFA Development Tournamentissa Eerikkilässä.

Sonja pelasi KoiPS:n tyttöikäluokissa, kunnes siirtyi kaksi ja puoli vuotta sitten PK-35:een. Erittäin lupaava maalivahti harjoittelee edelleen aktiivisesti kasvattajaseuransa poikajoukkueiden kanssa.

  • Sonjan parhaita puolia on kova halu harjoitella ja kehittyä. Hän on valmis sitoutumaan ja oppimaan koko ajan uutta. Sonja on sopivasti nöyrä, muttei nöyristelijä, KoiPS:n maalivahtivalmentaja ja nuorisopäällikkö Niko Koskela luonnehtii hyvin tuntemaansa pelaajaa.

 

Fermin yhteydet seuraan ovat säilyneet muutenkin kuin poikien treenien kautta. Hän osallistui viime vuonna järjestettyyn Nuorten Valmentajien Koulutukseen (NVK) sekä toimii taas tulevana kesänä KoiPS:n leiriohjaajana. Maalivahtina Sonja on jo osoittanut olevansa ikäluokkansa valtakunnallista parhaimmistoa.

  • Hänen pelillisiä vahvuuksiaan ovat torjuntatekniikka ja jalalla pelaaminen. Näkee, että Sonjalla on myös kenttäpelaajakokemusta. Hän on henkinen johtajaluonne ja ollut siksi usein joukkueidensa kapteeni, Koskela jatkaa.
  • Sonjan on kehitettävä erityisesti eteenpäin puolustamista ja alueen hallintaa, jotta puolustuslinjan taakse pelattavat pallot eivät aiheuta ongelmia. Myös pitkissä avauksissa on vielä parannettavaa.

Suomi kohtaa ensi viikon maajoukkueturnauksessa 13.5. Ukrainan, 15.5. Liettuan sekä 17.5. Sveitsin. Joukkueeseen valittiin yhteensä kaksikymmentä pelaajaa. Ennen lokakuun EM-karsintoja (U17) Suomi osallistuu heinäkuussa Ruotsissa pelattavaan avoimeen PM-turnaukseen sekä kohtaa elo-syyskuun vaihteessa kaksiosaisessa kotimaaottelussa Tanskan.

 

Koivukylän Palloseura onnittelee Sonjaa maajoukkuevalinnasta ja toivottaa hänelle onnistumisia turnauspeleihin!