Miesten kuulumiset sarjan puolivälissä

4.7.2019

Kuva : Hessu Heikurinen
Kuva : Hessu Heikurinen

Koivukylän Palloseura on miesten Kolmosen kakkoslohkossa tuloksellisesti jotakuinkin tavoiteaikataulussaan pelattuaan sarjasta tasan puolet.

KoiPS on kerännyt yhdestätoista ottelustaan kaksitoista pistettä, mikä oikeuttaa sijoitukseen lohkon keskikastissa. Saldona on tällä hetkellä neljä voittoa ja seitsemän tappiota. Joukkue hävisi sarjan ensimmäisen puoliskon päätöspelinsä MPS/Atletico Malmille niukasti 1-2.

  • Oma tavoitteeni ennen sarjan alkua oli, että meillä olisi puoliväliin mennessä viisitoista pistettä. Tilanteemme on silti ihan kohtalainen, KoiPS:n päävalmentaja Timo Pärnänen sanoo.
  • Kausi on ollut aikamoista vuoristorataa, sillä pelaajistossa on tapahtunut paljon vaihtuvuutta. Odotin tältä kannalta nähtyä ehjempää kesää. Meillä voisi hyvinkin olla pari kolme lisäpinnaa, jos olisimme säästyneet lukuisilta poissaoloilta. Olemme toki itsekin sählänneet ainakin pari peliä.

Eniten vaihtuvuus on näkynyt puolustuslinjassa, jolle sattui etenkin alkukaudella liikaa virheitä. Osa pelaajista joutui lisäksi pelaamaan hieman vierailla pelipaikoilla. Muutamat joukkueeseen kauden aikana liittyneet uudet pelaajat ovat joka tapauksessa osoittautuneet vahvistuksiksi.

  • Olemme pelillisesti menneet koko ajan yhä parempaan suuntaan. Luomme maalipaikkoja, mutta tarvitsemme lisää sekä murtautumismalleja että viimeistelytehoja. Myös laitapelaamiseen on saatava aiempaa enemmän niin määrää kuin laatua, Pärnänen jatkaa.
  • Vaikka lohkon kärkijoukkueet ovat meitä selvästi edellä, pelasimme niitäkin vastaan hyvät avauspuoliajat. Olemme osoittaneet, että taitotasomme ja pallollisen pelimme laatu riittävät Kolmoseen. Esimerkiksi keskikentällemme löytyy useita hyviä vaihtoehtoja.

KoiPS piti Pärnäsen mukaan alkukaudella turhan paljon palloa omalla kenttäpuoliskollaan, mutta tähänkin on löytynyt selvä parannus. Joukkue on oppinut rytmittämään hyökkäyksiä ja pelaamaan tarvittaessa sekä nopeasti eteenpäin että pitkiä pallonhallintajaksoja vastustajan puoliskolla.

  • Muutamat pelaajamme ovat kehittyneet selvästi viime kaudesta. Olemme jonkin verran käyttäneet myös A-junnuja, joiden pirteät ja ennakkoluulottomat otteet ovat ilahduttaneet.

Miesten sarjakausi jatkuu perjantaina 26. heinäkuuta, jolloin KoiPS kohtaa vieraissa PuiU:n. Joukkueiden välinen ensimmäinen ottelu tällä kaudella päättyi sinivalkoisten 1-0-kotivoittoon. KoiPS:n seuraava kotipeli Kolmosessa on ohjelmassa keskiviikkona 31. heinäkuuta joukkueen saadessa vastaansa lohkojohtaja PK-35:n.

  • Meillä on vahva luotto säilymiseen, sillä kaikki on omissa käsissämme. Jos emme kärsi pelaajapulasta ja otamme pisteitä keskikastin sekä alapuolellamme olevilta joukkueilta, edessämme on hyvä loppukausi, Pärnänen näkee.

Ennen kuin miesten edustusjoukkue jää parin viikon kesälomalle, se pelaa vielä kerran kotikentällään Havukoskella kohdatessaan lauantaina 6. heinäkuuta Regions’ Cupin neljännellä kierroksella seinäjokelaisen SJK-j Apollon. Voitto veisi KoiPS:n kilpailun kahdeksan parhaan joukkoon.

Lisätietoja Regions’ Cupista tästä linkistä

 

KoiPS toivottaa miehille hyvää sarjataukoa sekä menestystä tuleviin otteluihin!