Old Boys vireessä Italiassa

4.8.2019

KoiPS Old Boys
KoiPS Old Boys
Rangaistuspotkukilpailu
Rangaistuspotkukilpailu
Ottelu pelattiin Monzan helteessä
Ottelu pelattiin Monzan helteessä
Jarkko Lehtinen (vas) ja Pasi Lod Monzan keskustassa
Jarkko Lehtinen (vas) ja Pasi Lod Monzan keskustassa

Koivukylän Palloseuran Old Boys -joukkue teki perinteisen vieraspelimatkansa tänä vuonna Milanoon, joka on kansainvälisesti tunnettu mm. vahvasta jalkapallokulttuuristaan.

Teknisesti taitava, taktisesti fiksu, fyysisesti kestävä ja henkisesti kypsä KoiPS kohtasi matkallaan lauantaina 3. elokuuta monzalaisen Grotta Azzurran. Pelimuoto oli 8v8 ja peliaika 1x30 + 1x20 minuuttia. Tasainen, viihdyttävä ja pelillisesti laadukas ottelu päättyi laskutavasta hieman riippuen 7-3-kotivoittoon, mutta rangaistuspotkukilpailu kääntyi ainakin moraalisesti vierasjoukkueelle.

KoiPS:n nuorin pelaaja oli 53- ja vanhin 68-vuotias. Lehdistökatsomoon syntyi vahva vaikutelma, että vastustajaansa huomattavasti nuorempi kotijoukkue oli suomalaisia tottuneempi Pohjois-Italian helteeseen. KoiPS:n henkisiin runkopelaajiin kuuluvan Jarkko Lehtisen kommentista on tosin pääteltävissä päinvastaista.

  • Jos peli olisi vielä jatkunut, olisimme todennäköisesti voittaneet, luotettava puolustaja analysoi mixed zonella heti ottelun päätyttyä.

Lehtisen sanoja tukee vierasjoukkueen maaliin johtanut tilanne, jonka VAR päätti lopulta tarkistaa. Koska osuma hylättiin, Grotta Azzurra onnistui hetkellisesti hyödyntämään henkisen yliotteensa. Kotijoukkueen kapteeni ja presidentti Raffaele Del Pizzo jakoi vastustajille joka tapauksessa varauksettomia kehuja.

  • Harkitsen vakavasti ostavani koko joukkueenne meille. Arvioisin hinnaksi noin neljäsataa euroa per pelaaja, ovela laitapelaaja ja ottelun jälkipelipaikan omistaja kommentoi.

Old Boys oli tätä ennen vieraillut mm. Englannissa, Kosovossa, Virossa ja Slovakiassa. Joukkueen kansainväliset yhteydet ja kokemukset ovat syvää jalkapallokulttuuria puhtaimmillaan. KoiPS sai Italiassa kiitosta sekä pelillisestä monipuolisuudestaan että kentän ulkopuolisesta tilannetajustaan.

Joukkueesta lisää: https://www.koips.fi/joukkueet/old-boys/

Koivukylän Palloseura onnittelee Old Boysia korkeatasoisesta kansainvälisestä ottelusta ja toivottaa joukkueelle erinomaista futiskauden jatkoa!