KoiPS mukana kehittymisen seurannassa

24.9.2019
Koivukylän Palloseuran 2007 ja 2008 syntyneet poikaikäluokat osallistuivat viime viikolla ensimmäistä kertaa Palloliiton ja Sami Hyypiä Academyn järjestämään tapahtumaan, joka oli osa valtakunnallista ja alueellisten valmennuskeskusten toteuttamaa kehittymisen seurannan kokonaisuutta.

KoiPS valittiin ohjelman kaksivuotiselle toimintakaudelle keväällä 2019. Toiminnan tarkoituksena on tukea pelaajien laadukasta arkea seurojen tarpeet huomioiden sekä järjestää räätälöityä valmennuskoulutusta. KoiPS:n valmentajista viime torstaina ja perjantaina Eerikkilässä järjestettyyn tapahtumaan osallistuivat Niko Koskela, Antti Raudoskoski, Simo Miettinen ja Jukka Mönkkönen.

  • Pelaajapuolella oli mukana muutama vahvistus nollayseistä. Tapahtuman tärkeimpiä anteja olivat testaus, pelaajakoulutus, ottelut ja niissä pelillisten teemojen mukaiset asiat sekä videoiden hyödyntäminen. Kyseessä oli oikein hyvä kehitystilaisuus sekä pelaajille että valmentajille, KoiPS:n nuorisopäällikkö Koskela sanoo.

Eerikkilässä saivat KoiPS:n lisäksi oppia nollaseiskojen ja -kasien ikäluokat SalPa:sta ja FC Hakasta. Joukkueet pelasivat keskinäisiä otteluita, joista KoiPS otti neljä voittoa eli löi kaksi vastustajaansa kummassakin ikäluokassa. Seuraava kehittymisen seurantaa koskeva tapahtuma järjestetään marraskuussa, jolloin seurojen valmennusvastaavat kokoontuvat omaan koulutukseensa.

  • Kokonaisuus sisältää lisäksi seurojen auditointia. Tämä kaikki on valmentajille ja seurakehitykselle tervetullutta tukea. Saamme hyödyllisiä työkaluja, kuten apua ja koulutusta esimerkiksi videointiin, Koskela jatkaa.
  • Seuraava pelaajille suunnattu tapahtuma järjestetään ensi huhtikuussa. Heille on paljon hyötyä testituloksista ja niiden seurannasta.

Koivukylän Palloseura kiittää Palloliittoa hyvästä yhteistyöstä sekä toivottaa kaikille pelaajilleen ja valmentajilleen antoisaa futissyksyn jatkoa!