Perttu Väätäinen: ”Olen valmis!”

14.12.2019

Perttu & Pasi : Sopimus allekirjoitettu
Perttu & Pasi : Sopimus allekirjoitettu

Kaudella 2020 KoiPS:n miesten edustusjoukkueessa pelaava Perttu Väätäinen, 17, on seuran historian toistaiseksi nuorin sopimuspelaaja.

Väätäinen on KoiPS:n oma kasvatti. Hän pelasi viime kaudella seuran A- ja B-junioreissa. Lupaavaa keskikenttäpelaajaa luonnehditaan rauhalliseksi persoonaksi ja tunnolliseksi harjoittelijaksi, jolla on kova halu kehittyä.

  • Vahvuuksiani ovat pelinlukutaito ja ketteryys, kun taas eniten parannettavaa on pallottomassa pelaamisessa ja fyysisessä kunnossa. Olen pelannut sekä kymppipaikalla että keskikentän pohjalla. Näistä ensimmäinen olisi tulevalla kaudella mieluisin pelipaikkani, Perttu sanoo.

Väätäistä kohtaan on loppuvuoden aikana osoitettu kiinnostusta myös muista seuroista. KoiPS on totta kai erittäin tyytyväinen, että hän päätti jäädä itselleen tärkeään kasvattajaseuraansa.

  • Tämä on tuttu ympäristö lähellä kotiani. KoiPS:ssa on aina ollut kiva olla. Halusin jatkaa uraani mieluummin täällä miesten tasolla kuin siirtyä johonkin muualle junnujoukkueeseen, sopimuksensa hiljattain allekirjoittanut Perttu näkee.
  • Nyt on hieno olo! Odotan hyvää kautta ja mahdollisuutta edelleen kehittyä. On loistava tilanne, että voin saada tärkeää oppia itseäni vanhemmilta ja kokeneemmilta pelaajilta. 

Huhtikuussa eli juuri sarja-avauksen tienoilla 18 vuotta täyttävä Perttu tietää, että miesten Kolmosessa vaatimustaso nousee huomattavasti verrattuna hänen aiempiin kokemuksiinsa junioripeleistä. Taitava keskikenttäpelaaja vakuuttaa silti olevansa valmis.

  • Miehissä pelataan paljon nopeampaa ja muutenkin fyysisempää futista kuin junnuissa. Olen treeneissä jo jonkin verran tottunut näihin vaatimuksiin. Sarjapeleissä taso tietysti nousee yhä, mutta aion tottua siihenkin, Perttu sanoo tervettä itsevarmuutta äänessään.
  • KoiPS on hyvä joukkue. Viime kauden säilyminen ja uudet pelaajat takaavat sen, että voimme edelleen nostaa suoritustasoamme.

Perttu on erinomainen esimerkki KoiPS:n nykytoiminnasta, jonka yhtenä tärkeänä tavoitteena on tarjota seuran nuorille ja motivoituneille pelaajille mahdollisuus saada vastuuta sekä kehittyä omassa miesten edustusjoukkueessa. Seura on Väätäisen sopimuksesta ylpeä siksikin, että hänen isänsä toimi aikoinaan aktiivisena huoltajana nollaykkösten ikäluokassa, jossa Pertun isovelikin pelasi. 

Koivukylän Palloseura kiittää Perttu Väätäistä kommenteista sekä toivottaa hänelle antoisaa futisvuotta 2020!