Niko Koskela SPL:n luottamustehtävään!

10.7.2020


KoiPS:n pitkäaikainen työntekijä Niko Koskela on valittu Suomen Palloliiton Eteläisen alueen vaikuttamistyöryhmään, jonka syksyllä alkavaa toimintaa ohjaa elokuussa hyväksyttävä suomalaisen jalkapallon strategia.

Kun SPL:n alueparlamentin puheenjohtajisto kokosi viidentoista henkilön työryhmää, valinnoissa painotettiin vaikuttamisosaamista ja -kokemusta sekä alueellista kattavuutta eri kunnista ja seuroista. KoiPS:ssa pelannut, valmentanut, vuosia työskennellyt ja nyt U10-13 -ikäluokkien valmennuspäällikkönä toimiva Koskelan mukaan edessä on mielenkiintoinen projekti.

  • On hienoa tulla valituksi tällaiseen luottamustehtävään. Vaikka futis on ykkösjuttu, olen aina ollut kiinnostunut myös yhteiskunnallisista asioista, joihin saattaa tämän kaltaisen työryhmän kautta päästä vaikuttamaan, 23. heinäkuuta 29 vuotta täyttävä Niko sanoo.
  • Vielä toistaiseksi on vähän epäselvää, kuinka työ järjestetään käytännössä. Jää nähtäväksi, aloitetaanko toiminta koronatilanteen takia etätyönä vai sittenkin ihan normaalisti.

Työryhmän toiminnassa korostuvat vaikuttamisen painopisteet niin paikallisesti oman kunnan alueella kuin yleisesti valtakunnallisella tasolla. Pääteemoja ovat muun muassa kuntavaalit 2021, kuntien kumppanuussopimukset, olosuhde- sekä muu alueellinen ja paikallinen vaikuttaminen.

Tarve jalkapalloseurojen tukemiseen paikallisen vaikuttamisen kautta on noussut esiin esimerkiksi seuratapaamisissa ja -foorumeissa. Tavoitteena on tehdä tärkeää vaikuttamistyötä entistä systemaattisemmin seurojen tarpeiden perusteella.

  • Lähin kontaktini on todennäköisesti Vantaan kaupunki, jonka kanssa on odotettavissa tiivistä yhteistyötä. Esimerkiksi olosuhde- ja avustusasioissa saattaa olla hyötyä, että tunnen muutamia henkilöitä kaupunginvaltuustosta. Toinen yhteistyötahto on varmasti opetusministeriö, Koskela jatkaa.

Eteläisen alueen vaikuttamistyöryhmään valittiin edustajia Vantaan lisäksi Helsingistä, Espoosta, Lahdesta, Keravalta, Porvoosta, Nurmijärveltä ja Nummelasta. Yhtenä jäsenenä on mukana Palloliiton varapuheenjohtaja Kaarlo Kankkunen. Kokoonpanomuutoksia on mahdollista tehdä tarpeen mukaan.

Vastaavat työryhmät kattavat Palloliiton kaikki alueet (Eteläinen, Läntinen, Itäinen, Pohjoinen). Koskelan valinta tärkeään tehtävään on hyvä osoitus KoiPS:n toiminnan jatkuvasta kehityksestä sekä seuran erinomaisesta maineesta suomalaisessa jalkapalloilussa.

Koivukylän Palloseura onnittelee Niko Koskelaa valinnasta vaikuttamistyöryhmään sekä toivottaa hänelle intoa ja energiaa merkittävään luottamustehtävään!