Itä-Vantaalta Veikkausliigaan

27.1.2021


KoiPS haluaa juhlavuotensa 2020 jälkeenkin muistaa henkilöitä, jotka ovat yli neljänkymmenen vuoden aikana toimineet seurassa pelaajina, valmentajina ja/tai muissa tehtävissä.

Tällä kertaa vuorossa on Mauricio Soto, joka aloitti jalkapallouransa KoiPS:ssa viisivuotiaana 1982 ja eteni myöhemmin aina Veikkausliigaan saakka. Chileläisten vanhempien poika on yksi lahjakkaimpia seuraa edustaneita pelaajia.

 • Meillä oli hyvä jengi, joka pelasi kliffaa futista. Meitä kannustettiin syöttämään ja pelaamaan teknisiin taitoihimme perustuvaa peliä, mikä oli Suomessa silloin aika harvinaista, Soto sanoo KoiPS:n 40-vuotisjuhlakirjassa KOIVUKYLÄN PALLOSEURA – 40 VUOTTA LÄHIÖFUTISTA (2020).
   
 • Toiminnan voisi tiivistää niin, että pelasimme, pidimme hauskaa ja nautimme futiksesta. Seurasta jäi iso määrä lämpimiä muistoja.

Nykyään Pakkalan Palloseuran valmennuspäällikkönä toimiva Soto, 43, muistaa juniorijoukkueensa harjoitelleen lähinnä hiekkakentillä ja koulujen saleissa. Vaatimattomista treenioloista ei juuri koskaan valitettu.

 • Jos satoi, sitten satoi. Ei sitä sen enempää mietitty. Jos kävi hyvä tuuri, saatoimme Helsinki Cupissa päästä pelaamaan Käpylän huonokuntoisille nurtsikentille, ”Maukka” jatkaa kirjassa.
   
 • Suuri osa meistä käytännössä asui kentällä. Isot toistomäärät kehittivät esimerkiksi potkutekniikkaa. Vietimme kentällä tuntikausia ja järjestimme potkuskaboja ja muita kisoja, joissa vain mielikuvitus oli rajana. Halusimme haastaa toisiamme ja varsinkin itseämme.  

KoiPS:n seiskaseiskoilla (1977) oli erittäin hyvä joukkue, joka sijoittui muun muassa piirin valiosarjassa muutaman kerran toiseksi ja eteni kovatasoisessa Helsinki Cupissa 5-8 joukkoon. Muissa turnauksissa saavutettiin voittojakin.

Kun Soto oli ehtinyt C-junnuikään, uudeksi seuraksi valikoitui TiPS, jonka A-junioreista hän siirtyi myöhemmin Veikkausliigassa pelanneeseen FinnPaan. Suomen pääsarjatasolla Maukka edusti lisäksi porilaista FC Jazzia.

 • KoiPS:lla oli pelaajaurani kannalta todella iso merkitys, sillä satuin kuulumaan hyvään joukkueeseen, jossa pelaajia tuettiin ja kannustettiin henkilökohtaisesti. Se oli kasvuympäristö, missä kaikki tähdet osuivat kohdalleen, Soto muistelee juhlakirjassa.
   
 • Parhaat muistoni KoiPS:sta ovat futiksen riemu, yksinkertainen ilo pelata ja koko elämää kannatelleet ystävyyssuhteet, joita arvostan jopa enemmän kuin itse futista.

Koivukylän Palloseura kiittää Mauricio Sotoa kommenteista ja toivottaa hänelle erinomaista jalkapallovuotta 2021!