Junioripäällikkö: ”Iso askel eteenpäin!”

4.2.2021


Kuten lukuisten muidenkin suomalaisseurojen, myös KoiPS:n juniorijoukkueet ovat helmikuun alusta lähtien voineet harjoitella taas sisätiloissa.

Kun lasten ja nuorten sisäliikuntakielto kumoutui tammi-helmikuun vaihteessa, KoiPS:n tyttö- ja poikajoukkueet ottivat tärkeän askeleen kohti normaaleja harjoitusoloja. Tästä huolimatta voimassa on turvavälien ja käsihygienian lisäksi tiettyjä rajoituksia.

  • Kenttäalueilla ei esimerkiksi saa järjestää alkulämpöjä, vaan nämä on hoidettava hallien ulkopuolella. Treenit on aloitettava ja lopetettava viisi minuuttia normaalia myöhemmin ja aiemmin, joten harjoitusvuorot kestävät käytännössä viisikymmentä minuuttia, KoiPS:n junioripäällikkö Simo Miettinen sanoo.
  • Vaikka otos on vielä aika lyhyt, kokemukset ovat jo olleet oikein positiivisia. Pelaajien treeniaktiivisuus on tammikuun jälkeen jonkin verran kasvanut.

Kun sisäharjoituskielto oli vielä voimassa, KoiPS:n joukkueet hyödynsivät Havukosken urheilupuiston pikkukenttää. Koko seurassa jouduttiin runsaan lumentulon vuoksi perumaan vain muutamia tapahtumia.

  • Kentällä harjoitteli välillä kaksikin joukkuetta yhtä aikaa, joten tilaa oli aika vähän. Järjestimme jonkin verran myös hauskoja oheistreenejä, kuten hankifutista ja pulkkamäkeä, Simo jatkaa.
  • Paluu sisätiloihin on niin valmennuksen kuin harjoittelun kannalta ollut iso askel eteenpäin. On tärkeää, että tilaa on nyt aiempaa enemmän. Nykytilanne on helpottanut toiminnan suunnittelua ja merkinnyt paluuta kohti normaalia vuosirytmiä.

Miettinen tietää, että pelaajat tiedostavat tartuntariskin olemassaolon, mutta eivät tunne siitä varsinaista pelkoa. Hän korostaa sekä joukkueiden että koko seuran noudattavan tarkasti kaikkia ohjeita, suosituksia ja rajoituksia.

  • Pyrimme koko ajan pitämään tapahtumat mahdollisimman turvallisina. Olen todella tyytyväinen KoiPS:n vastuulliseen toimintaan ja tapaan suhtautua näihin poikkeusoloihin. Nyt on vain toivottava, ettei tule uutta takapakkia, jotta harjoittelu voisi jatkua lähes normaaliin malliin.

Koivukylän Palloseura kiittää junioripäällikköä kommenteista ja toivottaa kaikille joukkueilleen erinomaista futistalven jatkoa