Futebol dá força – jalkapallo antaa voimaa!

6.3.2017


Tyttöjen harrasteryhmä aloittaa toimintansa huhtikuussa.

Futebol dá força on organisaatio, joka toimii tällä hetkellä Mosambikissa, Sambiassa, Ruotsissa ja Ahvenanmaalla. Tällä hetkellä FdF:n toimintaan osallistuu 530 ohjaajaa ja 5400 pelaajaa ympäri maailmaa. Sen tavoitteena on vahvistaa pelaajia luomalla turvallinen ilmapiiri, jossa tytöt voivat kehittyä, kasvaa ja löytää oman tiensä elämässään. Jalkapallon kautta tyttöjen kognitiiviset taidot, itsetunto ja itseluottamus vahvistuvat. He saavat tietoa oikeuksistaan, jotta voivat jatkossa tehdä tietoisia päätöksiä tulevaisuutensa suhteen. Futebol dá forçan ohjaajat koulutetaan valmentamista ja ohjaamista, seksuaaliterveyttä ja tyttöjen oikeuksia koskien. Ohjaajat vuorostaan vahvistavat pelaajiaan sekä kentällä että sen ulkopuolella, muokaten samanaikaisesti tyttöjen oikeuksia ja mahdollisuuksia rajoittavia asenteita paikallisissa yhteisöissään.

Koivukylän Palloseuran tavoitteena on aloittaa keväällä 2017 tyttöjen avoimet jalkapalloharjoitukset. Harjoitukset on tarkoitettu 04-00 -syntyneille tytöille, jotka eivät tällä hetkellä harrasta jalkapalloa. Harjoituksiin osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä tai ilmoittautumista ja se on tytöille täysin ilmaista. Harjoitukset järjestetään 6.4. alkaen torstaisin 16:00-17:00 Koivukylän Palloseuran tekonurmikentällä.

Futebol dá forçan Suomen kouluttajana toimii Koivukylän Palloseuran seurakoordinaattori Noora Mikola. Noora osallistui tammi- ja helmikuun 2017 aikana kolmeen koulutustilaisuuteen, jotka järjestettiin Ahvenanmaalla. Noora kouluttaa kevään aikana Koivukylän Palloseuran ohjaajia, jotka myöhemmin toimivat avoimien harjoitusten valmentajina. 

Futebol dá força ja sen perustaja Cecilia Andrén Nyström tukevat Koivukylän Palloseuran tavoitetta tuoda organisaation toiminta Suomeen. Organisaatiosta voi lukea englanniksi enemmän täältä: http://www.futeboldaforca.com/programs