Prosessikoulutus saa kiitosta

10.5.2017


Koivukylän Palloseuran järjestämä Palloliiton D-tason valmentajakoulutus (kevät 2017) lähestyy loppuaan. Perjantaina 12. toukokuuta on ohjelmassa kurssin kuudes eli viimeistä edellinen lähijakso.

Uudistunut D-taso järjestetään prosessikoulutuksena, jonka seitsemän lähijakson väleissä kurssilaiset tekevät etätehtäviä sekä valmentavat omassa toimintaympäristössään seuransa valmennuspäällikön ohjauksessa. Prosessin tavoitteena on tarjota koulutettaville valmentajille aikaa syventyä rauhassa opetettaviin asioihin ja harjoitella näitä oman joukkueen kanssa.

  • Tämä on erinomainen koulutusmuoto, joka vaatii paljon sitoutumista, mutta tarjoaa osallistujille samalla aikaa tutustua niin ryhmän jäseniin kuin käsiteltäviin teemoihin, kurssin pääkouluttaja ja KoiPS:n valmennuspäällikkö Rosa Lappi-Seppälä näkee.
  • Kiireetön aikataulu takaa koulutettaville tarvittavaa aikaa sulatella oppisisältöä sekä keskittyä yhteen aiheeseen kerrallaan. Prosessimuotoisessa toiminnassa on lisäksi perinteistä mallia paremmat mahdollisuudet vuorovaikutukseen.

D-tasolla perehdytään lasten ja nuorten valmentamisen sekä yksilöllisen valmennusfilosofian ydinasioihin. Kurssi sisältää lasten ja nuorten valmennuksen neljä perusosaa, jotka ovat taidon ja pelikäsityksen opettaminen, fysiikkaharjoittelun perusteet sekä peli-ilon ilmapiiri. Myös yksilölliseen ohjaukseen ja oppimisen tukemiseen on varattu entistä enemmän aikaa.

Kurssilaiset suorittavat koulutuksen päätteeksi näyttötehtävän, joka tehdään heidän omassa toimintaympäristössään. Palloliitto on halunnut prosessinomaisessa kouluttautumisessa korostaa juuri käytännönläheisyyttä. KoiPS:sta kurssille ovat osallistuneet Anki Korkalainen (T07), Emilia Uponen (T08-09), Juha Luotonen (P07), Heikki Pekanpalo (T10) ja Abdel Rida Ameer (P10).

  • Olen kokenut koulutuksen erittäin antoisaksi ja hyödylliseksi. Prosessi takaa, ettei yhden viikonlopun aikana kaadeta niskaan koko sisältöä. Asioita ehtii nyt pureskella rauhassa. On hienoa, että aikaa on varattu myös keskustelulle ja eri näkemyksille. Otan kaiken uuden opin avosylin vastaan, Luotonen sanoo.
  • Rosa on äärimmäisen ammattitaitoinen kouluttaja, jonka tyyylistä pidän todella paljon. Olen viihtynyt kurssilla erittäin hyvin, sillä kouluttajalla on usein ratkaisevan suuri merkitys. Ja ylipäätään on hienoa, että tietoa jaetaan avoimen positiivisesti. Suhtaudun tähän ihan lapsenomaisen innokkaasti.    

Koivukylän Palloseura kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia D-koulutukseen osallistuneita valmentajia ja toivottaa heille antoisaa futiskauden jatkoa!