Maalivahtivalmennus voi hyvin

26.5.2017


KoiPS:n maalivahtivastaavana ja -valmentajana pian kuusi vuotta toiminut Niko Koskela on tyytyväinen seuran veskarien kehitykseen. Hän pitää erittäin tärkeänä, että maalivahtien omatoimisen harjoittelun määrä on kasvanut.

KoiPS järjestää säännöllistä veskarivalmennusta vuonna 2009 syntyneistä tytöistä ja pojista eteenpäin. Toiminta toteutuu niin joukkueharjoituksissa, seuran tehoryhmässä kuin erillisissä pelipaikkakohtaisissa treeneissä. Nikon apuna valmentajina toimivat Roni Kilpeläinen, Severi Vartti, Marko Koskela ja Aaro Viita.

  • On hienoa nähdä, että valmennettavamme, joiden kanssa on tullut tehtyä paljon hommia, harjoittelevat myös omalla ajallaan. Heidän kehityksensä on näkynyt jo peleissä. Innokas harjoittelu kantaa aina hedelmää, Niko sanoo.

P07-ikäluokan maalivahti Anton Sirkin on erinomainen esimerkki nuoresta hyvin harjoittelevasta pelaajasta. Hän on aina valmis lähtemään treeneihin ja harjoittelemaan myös omatoimisesti.

  • Anton liikkuu julkisilla kulkuvälineillä ja lähettää videoita omista treeneistään. Seurassamme on hänen lisäkseen toki useita muitakin aktiivisia maalivahteja.

KoiPS:n veskarivalmennuksen ja -harjoittelun punaisena lankana on maalivahdin toiminta osana joukkuetta. Talvella, kun treenitilat olivat pienempiä kuin muina vuodenaikoina, harjoiteltiin paljon myös kehonhallintaa ja perustekniikkaa.

  • Isolla kentällä on mahdollista keskittyä mm. pelinavaamiseen ja muihin joukkuepelillisiin asioihin. On tärkeää, että maalivahdit harjoittelevat joukkuetreeneissä osana kokonaisuutta, Koskela jatkaa.
  • Pyrimme 08-ikäluokasta eteenpäin valmentamaan maalivahteja mahdollisimman paljon myös otteluissa. Tämä on painopistealue, jota aiomme joukkuevalmentajien kanssa toteuttaa koko ajan yhä tiiviimmin.

KoiPS järjestää perjantaina 4. elokuuta K-Citymarket Maalivahtileirin, joka on suunnattu vuosina 2004-2010 syntyneille tytöille ja pojille. Lisätietoja tapahtumasta löytyy tästä

Koivukylän Palloseuran maalivahtitoimintaan voit tutustua myös tämän linkin kautta

KoiPS toivottaa kaikille maalivahdeilleen ison määrän torjuntoja ja loistavaa futiskauden jatkoa!