Nora Heroumilta terveisiä Italiasta!

3.11.2017Koivukylän Palloseurassa aikoinaan noin neljä vuotta pelannut Nora Heroum, 23, edustaa nyt ensimmäistä kautta naisten Serie A:n kärkijoukkueisiin lukeutuvaa Bresciaa siirryttyään Italian kovatasoiseen pääsarjaan tanskalaisesta Fortuna Hjørringistä.

KoiPS:n verkkotoimitus tapasi Heroumin viime kuussa pikaisesti ottelun jälkeen Italiassa, kun Brescia oli ottanut naisten Mestarien liigassa 2-0-kotivoiton Ajaxista ja pudotti hollantilaiset jatkosta yhteismaalein 2-1. Suomen maajoukkuepelaaja oli joukkueensa avauskokoonpanossa ja pelasi 64 minuuttia.

  • Brescia on tosi hyvä joukkue, jossa viihdyn erinomaisesti. Tämä oli meiltä todella hieno ja tärkeä voitto. Olen sopeutunut uuteen ympäristöön muutenkin hyvin, hymyilevä Nora sanoi tyytyväisenä Stadio Mario Rigamontin uumenissa.

Brescia saa Mestarien liigan neljännesvälierissä vastaansa ranskalaisen Montpellierin. Otteluparin avausosa pelataan Rigamontilla ensi keskiviikkona eli 8. marraskuuta. Tätä ennen Heroum ja kumppanit kohtaavat lauantaina Serie A:n kärkiottelussa Fiorentinan vieraissa.

Brescia on kolmen kierroksen jälkeen sarjakärjessä tasapisteissä Italian toisen ”suomalaisjoukkueen” Juventuksen kanssa. Juvea edustavat Noran maajoukkuekaverit Tuija Hyyrynen ja Sanni Franssi. Fiorentina on täydet yhdeksän pistettä ottaneesta kärkikaksikosta nyt kahden pinnan päässä, joten Firenzessä on lauantaina paljon pelissä.

Heroum on tähän mennessä ollut Serie A:ssa kerran avauskokoonpanossa ja mennyt kahdesti vaihdosta kentälle. Hän viimeisteli syyskuun lopussa Brescian sarjakauden avausmaalin, kun joukkue haki komean 6-0-vierasvoiton barilaisesta Pink Sport Timesta.

  • Nora on kaikin tavoin positiivinen persoona ja hymyilee paljon. Hän on sopeutunut erittäin hyvin ja nopeasti uuteen kulttuuriin. Pelillisesti toki kehitettävääkin löytyy, Brescian päävalmentaja Giampietro Piovani arvioi Ajax-pelin jälkeen.

Nora kokee, että vuodet KoiPS:ssa olivat hänelle erittäin tärkeä askel kohti myöhempää kehitystä. Ennen muuttoaan Tanskaan aikuisten tasolla HJK:ta, FC Honkaa ja Åland Unitedia edustanut laita- tai keskikenttäpelaaja on noussut pelipaikoillaan Suomen parhaimmistoon ja pelannut jo 53 naisten A-maaottelua.

  • Minulla oli KoiPS:ssa hyvät valmentajat, joiden kanssa harjoittelimme paljon tekniikkaa. Ne olivat kivoja vuosia, joista on jäänyt todella hyvät muistot. Toivon seuralle kaikkea hyvää myös tästä eteenpäin, Nora sanoi ja lähetti kaikille koipsilaisille lämpimät terveiset.

Koivukylän Palloseura toivottaa Nora Heroumille erinomaista futiskauden jatkoa ja menestystä tuleviin otteluihin!