Kokemusta Espanjasta

13.3.2018Koivukylän Palloseuran B- ja C-ikäiset pojat saivat arvokasta kansainvälistä kokemusta leireillessään maaliskuun alkupuolella vajaan viikon ajan Espanjassa.

Leiripaikkana toimi Alicanten lähellä sijaitseva pieni ja idyllinen merenrantakaupunki Altea. Mukana oli yhteensä 39 vuosina 2001-2003 syntynyttä pelaajaa, joista kolme oli toipilaita. Nämä harjoittelivat oman henkilökohtaisen ohjelmansa mukaan.

Pelaajista muodostettiin leirillä kaksi joukkuetta, joista kumpikin pelasi Altean Estadio Garganesilla yhden kansainvälisen harjoitusottelun. Tämän lisäksi ohjelmassa oli KoiPS:n sisäinen treenipeli. Nollaykkösistä ja -kakkosista kootun ryhmän ottelu sveitsiläistä SC Zofingenia vastaan päättyi 0-4-tappioon.

  • Oli hyvä kokemus kohdata fyysinen ulkomaalaisjoukkue. Tilanteisiin mentiin puolin ja toisin aika kovaa. Meidän olisi pitänyt pystyä pitämään palloa nähtyä enemmän. Jäimme jälkeen nopeudessa, mutta peli palvelee ilman muuta sarjakauttamme. Tällaisia otteluita olisi kiva pelata useamminkin, jotta tottuisimme kovaan pelitempoon, KoiPS:n puolustaja Mahdi Hallaj toteaa.
  • Leiri onnistui kaiken kaikkiaan aivan loistavasti, sillä olosuhteetkin olivat kunnossa. Kun ryhmä on useita päiviä yhdessä, koko joukkuetoiminta kehittyy.     

Nollakolmosten ottelu päättyi niin ikään 0-4-tappioon. Vastassa olivat Altean paikallisseuran nollakakkoset. KoiPS pelasi hyvän avauspuoliajan, mutta espanjalaisten hieman erikoinen pelitapa oli vantaalaisille yllätys.

  • Päät painuivat tappioasemassa vähän liian helposti, mutta tällaiset pelit ovat hyödyllisiä jatkon kannalta. Olen aiemmin kohdannut ulkomaalaisjoukkueita Ruotsissa, Virossa ja Tanskassa sekä pelannut Helsinki Cupissa brasilialaisia ja argentiinalaisia vastaan, hyökkääjä Jimi Seppälä sanoo.'
  • Leirin parasta antia oli hyvä harjoittelu hyvissä olosuhteissa. Hotellikin oli aivan erinomainen. Ryhmän sisällä oli koko ajan vahva joukkuehenki.

Myös valmentaja Antti Raudoskoski on tyytyväinen leiriviikon kokemuksiin. Etenkin hyvin rytmitetty harjoittelu puolentoista tunnin kenttävuoroilla tuli hänen mukaansa tarpeeseen.

  • Isona teemanamme oli murtautuminen, jota pääsimme nyt käymään rauhassa läpi. Jäimme peleissä jälkeen etenkin fyysisesti, mutta ne vastasivat tarkoitustaan. Lisäksi hotelli ja ruoka olivat ihan viimeisen päälle, Raudoskoski kertoo.

KoiPS kiittää pelaajia ja valmentajaa kommenteista sekä toivottaa heille antoisaa futiskauden jatkoa!