NVK etenee hyvää vauhtia

22.3.2018Koivukylän Palloseuran järjestämä Nuorten Valmentajien Koulutus on jo edennyt noin puoliväliin. NVK:n viides lähijakso on ohjelmassa keskiviikkona 4. huhtikuuta.

Tulevassa tapahtumassa käsitellään harjoitteluun liittyviä herkkyyskausia, joiden ymmärtäminen on lasten ja nuorten valmentajien tärkeimpiä tehtäviä. Edellisten lähijaksojen teemoja ovat olleet muun muassa ilmapiirin ja motivaation merkitys joukkuetoiminnassa, palautteenanto, esiintymistaito, hyvän jalkapalloharjoituksen suunnittelu ja johtaminen sekä maalivahtiharjoittelu.

Vuoden aikana kahdeksan yhteistä tapahtumaa sisältävälle NVK:lle osallistuu yhteensä yksitoista innokasta nuorta valmentajaa. Kuudennella ja seitsemännellä lähijaksolla touko- ja elokuussa keskitytään harjoitteiden suunnitteluun sekä kurssilaisten itse vetämiin mallitreeneihin, joiden pääaiheita ovat fysiikka ja perustaito.

Noin 15-25-vuotiaille nuorille suunnattu NVK tarjoaa koulutettaville monipuoliset eväät toimia KoiPS:n lasten valmennuksessa ikäluokkien vastuuvalmentajien ohjauksessa sekä mahdollisuuden työskenellä seuran eri tapahtumissa, kuten liikuntakerhoissa, futiskouluissa ja -leireillä. Koulutus lisää samalla KoiPS:n valmennusresursseja sekä tuo jalkapalloa harrastaville lapsille esikuvia lähelle.

  • Nuoret ovat olleet tapahtumissa kiitettävän aktiivisesti mukana. He saavat koulutuksesta hyödyllisiä eväitä futiksen ulkopuolellekin. Seurallemme on tärkeää, että lähellämme kehittyy osaavia lasten ja nuorten valmentajia, KoiPS:n valmennuspäällikkö Rosa Lappi-Seppälä sanoo.

Kurssilaiset toimivat lähijaksojen välisinä aikoina mukana KoiPS:n joukkuevalmennuksessa, mikä tarjoaa heille futisvalmentamisesta tärkeää käytännön kokemusta. Koulutettavat saavat omaan joukkuetoimintaansa etätehtäviä, jotka puretaan NVK:n yhteisissä tapahtumissa.

Oheisista valokuvista ja videolta (Facebook) välittyy tunnelmia edellisiltä lähijaksoilta.

Koivukylän Palloseura toivottaa NVK:n kaikille koulutettaville ja kouluttajille antoisaa futisvuoden jatkoa!