Marko Ferm: ”Vanhemmat rohkeasti mukaan!”

30.3.2018


Marko Ferm on kolmen jalkapalloilevan tytön isä. KoiPS:lle hän on vuosien varrella ollut myös erittäin tärkeä vapaaehtoistoimija, joka ansaitsee nyt esittelyvuoron.

Ferm, 46, toimii tällä hetkellä tyttöjen 2005-ikäluokassa joukkueenjohtajana. Kyseessä on KoiPS:n ja naapuriseura KOPSEn yhteisjoukkue. Marko kuuluu lisäksi seuran hallitukseen vastuualueenaan varusteasiat toimittuaan aiemmin vuosia tapahtumavastaavana.

  • KoiPS:sta tuli vanhimman tyttäreni Sonjan seura jo yhdeksän vuotta sitten. Olin aluksi mukana isänä ja parin vuoden jälkeen korvasin edellisen joukkueenjohtajan. Ryhmä koostui 2002 ja 2003 syntyneistä tytöistä, kunnes yläasteiässä joukkue hajosi. Siirryin sitten melkein lennosta nollavitosiin, jossa pelaa keskimmäinen tyttäreni Laura, Ferm kertoo taustoistaan.

Sonja on siirtynyt PK-35:een, mutta Markon nuorin tytär on KoiPS:n nollakasien pelaajia. Kolmen aktiivisen futaajan isänä Ferm sanoo osallistuvansa mielellään joukkue- ja seuratoimintaan, sillä viettäisi aikaansa joka tapauksessa kentän laidalla.

  • Mukanaoloni juontaa juurensa myös omasta urheilutaustastani, joka liittyy lähinnä koripalloon. Pelejä on aina mukava seurata. Vanhemman näkökulmasta on tärkeää, että lapset mieluummin harrastavat hyvässä ympäristössä liikuntaa kuin kuluttavat aikaansa kadulla tai ostarilla, Marko jatkaa.
  • Joukkueesta voi saada kavereita koko loppuiäksi. Ryhmässä opitaan tärkeitä asioita, joista on hyötyä harrastuksen ulkopuolisessakin elämässä.

Jalkapallo on mielekäs harrastus myös joukkuenjohtajalle. Markon mukaan on antoisaa nähdä läheltä pelaajien onnistumisia ja toisinaan pettymyksiäkin, joista voi taas oppia lisää.

  • Me toimihenkilöt muodostamme oman tiimimme, jossa jokaisella on oma roolinsa. On hienoa, ettei asioita tarvitse tehdä yksin. Meillä on mukava porukka, jonka tärkeimpänä pyrkimyksenä on tukea lasten ja nuorten harrastusta. Tämä on toimivaa yhteistyötä ja tavallaan jo elämäntapa.

Ferm näkee KoiPS:n pitkäaikaisena hallituksen jäsenenä, että seura tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ja olosuhteet aloittaa futisharrastus. Kehitettäväksi asiaksi hän mainitsee ainakin jatkumon vanhimpiin tyttöikäluokkiin, joissa pelaajamäärät eivät aina ole riittäviä. Tässä mielessä eri seurojen muodostamat yhteisjoukkueet ovat Markon mielestä usein tervetullut ratkaisu.

Ferm haluaa samalla kannustaa kaikkia äitejä ja isiä osallistumaan ennakkoluulottomasti joukkueiden toimintaan. Mitä enemmän aktiivisia vapaaehtoisia saadaan mukaan, sitä vähemmän tehtäviä kasautuu muutamille yksittäisille henkilöille.

  • Pienikin apu on tärkeää, joten kaikki innokkaat vanhemmat ovat tervetulleita!

Koivukylän Palloseura kiittää Marko Fermiä haastattelusta ja toivottaa pitkän linjan vapaaehtoiselle seuratoimijalle antoisaa futisvuotta 2018!