KoiPS-kasvatti maajoukkueturnaukseen

4.4.2018Koivukylän Palloseurassa nousujohteisen jalkapallouransa aloittanut keskikenttäpelaaja Denis Cukici on valittu poikien U15-maajoukkueeseen, joka osallistuu tässä kuussa Slovakiassa pelattavaan neljän maan turnaukseen

Suomi kohtaa kovatasoisessa turnauksessa 17.4. Unkarin, 18.4. Puolan sekä 20.4. Slovakian. Mukaan valittiin yhteensä kaksikymmentä pelaajaa. Denis kuului maajoukkueryhmään jo helmikuussa, jolloin Eerikkilässä järjestettiin U15-ikäluokan ensimmäinen maajoukkueleiri.

  • Totta kai leiri vaikutti paljon näihin valintoihin. On ehdottoman hieno asia, että pääsemme heti alkuun pelaamaan kolme ottelua kolmea eri maata vastaan, päävalmentaja Erkka V. Lehtola sanoo Palloliiton verkkosivuilla.
  • Turnaus tarjoaa mahdollisuuden saada ryhmään enemmän tuntumaa ja paremmin informaatiota kuin yleensä tähän aikaan pelattu kaksoismaaottelu. Ei voi sanoa, että tämä on ”vain” yksi tapahtuma, mutta ei tätä kannata pelaajille myöskään ylikorostaa.

Lehtolan näkemyksiä Cukicista ja kasvattajaseurojen tärkeästä merkityksestä voi lukea KoiPS:n tästä haastattelusta (6.2.2018).

Nykyään HJK:ssa pelaava Denis liittyi Koivukylän Palloseuran 03-ikäluokkaan ollessaan kahdeksanvuotias. Hän edusti seuraa noin kolme vuotta ja osoitti jo silloin monipuolista lahjakkuutta. Cukicia KoiPS:ssa valmentaneet muistavat hänen olleen erittäin taitava, tunnollinen ja kuuliainen pelaaja, joka jo alkuaikoina viihtyi parhaiten pelin ytimessä keskikentällä.

Denis Cukicin maajoukkuekutsut voivat toimia rohkaisevana esimerkkinä KoiPS:n kaikille motivoituneille junioripelaajille. Ne osoittavat, että intohimo futista kohtaan, säännöllinen harjoittelu ja hyvää työtä tekevä kasvattajaseura ovat yhdistelmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kehittyä kohti kansallista huippua ja mahdollisesti tätä pidemmällekin.

Koivukylän Palloseura onnittelee Cukicia maajoukkuekutsusta ja toivottaa hänelle onnistumisia Slovakiaan!