Haastattelussa Simo Miettinen

13.4.2018


KoiPS:ssa kohta kolme vuotta valmentanut Simo Miettinen on elokuusta 2017 toiminut seuran päätoimisena työntekijänä. Verkkotoimituksemme otti selvää, mitä hänen työnkuvansa pitää sisällään.

Ensi viikon perjantaina eli 20. huhtikuuta 27 vuotta täyttävä Miettinen on tyypillinen nuori ja motivoitunut valmentaja, joka on seuralle erittäin arvokasta pääomaa. Annetaan hänen itsensä kertoa näkemyksistään ja kokemuksistaan lisää.

Moi Simo, kerrotko työnkuvastasi KoiPS:ssa?

  • Olen päässyt työskentelemään useilla eri osa-alueilla, mikä on loistojuttu. Toimin tällä hetkellä vastuuvalmentajana poikien ja tyttöjen 2005-06 syntyneiden joukkueissa. Valmennan lisäksi KoiPS:n järjestämissä Urheassa ja tehoryhmässä. Toimin myös ohjaajana seuran iltapäiväkerhossa. Olen näiden lisäksi päässyt kiertämään koulujen 1. ja 2. luokkia sekä päiväkoteja futiksen näytetuntien merkeissä.

Mikä on koulutuksesi sekä aiempi valmentaja-, pelaaja- ja mahdollinen muu futistaustasi?

  • Olen suorittanut C-valmentajakurssin ja käyn tällä hetkellä liikunnan ammattitutkinto/C+ -koulutusta Eerikkilän urheiluopistossa. Koulutus painottuu pitkälti lasten valmentamiseen ja jalkapallon teknistaktisten valmiuksien kehittämiseen. KoiPSiin siirryin valmentamaan vanhan pelikaverini Niko Koskelan innoittamana. Lapsuuden ja nuoruuden futisaikani vietin pääosin HJK:ssa ja FC Hongassa. Aikuisiän pisin visiitti on ollut FC Kontussa kakkos- ja kolmosdivisioonassa. Siellä kului yhteensä noin seitsemän vuotta, kunnes siirryin täksi kaudeksi KoiPS:n miesten edustusjoukkueeseen, jonka tosipelit starttaavat perjantaina 20.4. Haviksen samettisella tekiksellä. Tervetuloa!

Mitkä ovat vankan pelaajataustasi tärkeimmät hyödyt lasten ja nuorten valmennuksessa?

  • Mielestäni tärkein hyöty on se, että pystyn käyttämään omia lapsuus- ja nuoruuskokemuksiani hyödyksi nyt valmennettavien lasten ja nuorten kanssa. Osaan pelaajataustani ansiosta myös näyttää pelaajille oikeaoppisia esimerkkisuorituksia eri tilanteissa.

Mitkä ovat lasten ja nuorten valmentajan tärkeimmät ominaisuudet?

  • Valmentajan on osattava innostaa heitä jalkapalloon. Mielestäni valmentajalla on hyvä olla futista kohtaan myös tietynlainen intohimo, joka varmasti välittyy lapsille ja nuorille.

Millaiseksi koet KoiPS:n seurana ja työympäristönä?

  • KoiPS on kehittynyt viime vuosina suurin harppauksin. Seurasta kuulee futispiireissä ja muuallakin koko ajan hyvää palautetta. KoiPS on loistava seura kehittyä valmentajana lasten ja nuorten parissa. Täällä ovat tuki ja apu aina lähellä. Meillä on hyvä työilmapiiri!

Haluatko lopuksi lähettää KoiPS:n jäsenistölle terveisiä?

  • Törmäillään kentillä varsinkin nyt, kun pelit starttaavat ja kentät vihertävät. Hyvää futiskevättä 2018!

Koivukylän Palloseura kiittää Simoa haastattelusta sekä toivottaa hänelle hyvää syntymäpäivää ja antoisaa futiskauden jatkoa!