Toiminnanjohtaja tyytyväinen seuraansa

19.4.2018


Kun futissarjat ovat nyt huhtikuun loppupuolella joko alkaneet tai juuri alkamassa, on sopiva hetki kuulla KoiPS:n toiminnanjohtajan Vellu Koskelan ajatuksia seuran nykytilasta ja lähitulevaisuudesta.

Koivukylän Palloseuran toiminta on Koskelan mukaan koko ajan ammattimaistunut. Tämä koskee niin hallintoa, vakituisia työntekijöitä kuin valmennusta. Suunnitelmallisuus on parantunut.

  • Yhteinen valmennuslinjamme on selkeyttänyt joukkueiden toimintaa, mutta sitä on vielä jalkautettava kentälle. Kun tämä toteutuu, olemme taas ottaneet tärkeän askeleen eteenpäin. Tarvitsemme yhä lisää sopivia henkilöitä oikeille paikoille, KoiPS:ssa pitkän päivätyön tehnyt Koskela näkee.

Koko seuratoimintaa koskeva strategia on nyt työn alla. Toiminnanjohtaja paljastaa, että touko-kesäkuussa nähdään, millä tavoin se paketoidaan kasaan. Kaikkien osa-alueiden kestävä kehitys vaatii luonnollisesti aikaa.

  • Taloutemme, valmennuksemme ja olosuhteemme ovat jo nyt hyvällä mallilla. Ammattitaitoa löytyy joka sektorilta, mutta näitä kaikkia on edelleen kyettävä parantamaan.

KoiPS:lla on hyvä maine sekä paikallisissa että valtakunnallisissa jalkapallopiireissä. Positiivinen imago saattaa Koskelan mielestä johtua siitä, että seura on monessa mukana.

  • Meillä on toimivat suhteet niin Vantaan kaupunkiin, Uudenmaan piiriin kuin Palloliittoon. KoiPS:sta on silti syntynyt mielikuva, ettemme poukkoile sinne tänne.

Aina löytyy myös kehitettävää. Seuran kasvun myötä olosuhteita on jatkuvasti pyrittävä lisäämään ja parantamaan, jotta yhä suuremmalla joukolla on mahdollisuus harjoitella laadukkaassa ympäristössä.

  • Tulevaan viisivuotissuunnitelmaamme on tehtävä selkeä linjaus siitä, missä vaiheessa voimme muodostaa tasojoukkueita siten, ettei kukaan kärsi. Kilpailullisuus ei saa korostua alle kouluikäisten tai muiden nuorimpien ikäluokkien toiminnassa. Lapsi oppii myöhemminkin, jos häntä vain opetetaan, Koskela alleviivaa.
  • Myös tyttöfutis on ikuinen kehityskohteemme. Pelaajamäärää on kyettävä kasvattamaan. Lisäksi vanhimpiin tyttöikäluokkiin on saatava vakituiset joukkueet, jotta pelaajat voivat pysyä seurassa.

Kun sarjakausi on nyt aluillaan, toiminnanjohtajan toivelistalla on kaksi tärkeää asiaa. Hän odottaa kaikkien KoiPS-henkisten saapuvan Havukoskelle seuraamaan kilpajoukkueiden viihdyttäviä pelejä sekä toivoo seuran jokaisen junioripelaajan ennen kaikkea nauttivan jalkapallosta.

  • Henkilökohtaisesti futisvuoden kohokohtani on matka ensimmäistä kertaa paikan päälle MM-kisoihin. Siitä tulee hieno kokemus.

Koivukylän Palloseura kiittää Vellu Koskelaa haastattelusta ja toivottaa hänelle lisää antoisia hetkiä jalkapallon parissa!