Nora ja Denis: ”Oma treeni kannattaa aina!”

14.5.2018KoiPS:lle on erittäin tärkeää kantaa vastuuta lasten ja nuorten omatoimisesta liikunnasta ja harjoittelusta, joten seura järjestää Havukosken tekonurmelle kaikille jäsenilleen vapaan ”pihapelivuoron” kerran viikossa.

Säännöllisen ja maksuttoman harjoitusvuoron ajankohta on keskiviikko kello 15:00-17:00. Ensimmäinen treenikerta järjestetään alkaneella viikolla 16. toukokuuta.

Pihapelivuorolla on aina paikalla joku KoiPS:n työntekijöistä sekä mahdollisuuksien mukaan seuran Nuorten Valmentajien Koulutusta suorittavia kurssilaisia, jotka voivat toimia arvokkaina esikuvina nuoremmilleen. Tarkoituksena on varmistaa, että omatoiminen harjoittelu ja pelaaminen sujuvat ilman ongelmia.

Valmentajat antavat tarvittaessa treenivinkkejä, mutta haluavat muuten kunnioittaa lasten ja nuorten itsenäistä toimintaa. Kentälle rakennetaan pieniä pelikenttiä sekä taito- ja maalintekorasteja, jotka vaihtuvat viikoittain. Paikalla saattaa satunnaisesti vierailla myös pelaajia Suomen huipulta.

KoiPS on arvostettuna kasvattajaseurana korostanut aina pelaajien omatoimisen liikunnan ja harjoittelun merkitystä. Seuraa on edustanut pelaajia, jotka ovat myöhemmin urallaan edenneet hyvinkin pitkälle. Heitä ovat mm. naisten A-maajoukkueessa ja Italian mestaruutta tavoittelevassa Bresciassa pelaava Nora Heroum sekä KoiPS:sta HJK:hon siirtynyt poikien U15-maajoukkueen runkopelaaja Denis Cukici.

  • Nautin jo pikkutyttönä suunnattomasti vapaasta leikkimisestä ja harjoittelusta pallon kanssa. Saatan tehdä sitä vielä nykyäänkin, aiemmin tanskalaista Fortuna Hjørringiä edustanut Heroum sanoo.
  • Löydän itsestäni vieläkin sen pikku-Noran, joka treenasi innokkaasti omalla ajallaan ja rakastui jalkapalloon. En halua ikinä kadottaa sitä ilontunnetta.    

Noran kuulumisia voi lukea lisää tästä

Cukici on ollut hiljattain aloittaneen U15-maajoukkueen (2003) toistaiseksi kaikissa tapahtumissa mukana. Hän oli Noran tavoin jo lapsena erittäin ahkera harjoittelija ja vietti paljon aikaansa kentällä pallon kanssa, mikä myös näkyy Deniksen nykyisessä taitotasossa.

  • Olen aina kokenut, etteivät pelkät joukkuetreenit riitä, jos haluaa kehittyä pelaajana. Omatoiminen harjoittelu on todella tärkeää, sillä se vaikuttaa pelaajassa ihan kaikkeen. Joukkueen kanssa käydään läpi kokonaisuutta, kun taas omalla ajalla voi keskittyä pelipaikkakohtaisiin yksityiskohtiin, Cukici analysoi kypsästi.

Denis tietää myös levon tärkeän merkityksen ja pyrkii pitämään viikossa vähintään yhden vapaapäivän. Muu aika kuluukin pitkälti kentällä. Hän osallistuu edelleen KoiPS:n toimintaan käydessän seuran järjestämissä Urhea-harjoituksissa.

  • Muistan KoiPS:n pelaajavuosiltani hyvät valmentajat ja olosuhteet, joista olen seuralle aina kiitollinen!

KoiPS muistuttaa, että yleiset liikuntasuositukset kannustavat jo alle kymmenvuotiaita lapsia liikkumaan vähintään pari tuntia päivässä. Seura haluaa olla aktiivisesti mukana ehkäisemässä lasten ja nuorten liikkumattomuutta, joka saattaa useiden asiantuntijoiden mukaan aiheuttaa jopa kansanterveydellisiä riskejä.

Lisää valtakunnallisista liikuntasuosituksista tästä linkistä

Lisätietoja Koivukylän Palloseuran pihapelivuorosta: antti.raudoskoski [at] koips.fi tai puh. 044 767 9507.

Tervetuloa futaamaan keskiviikkoisin Haviksen Kotitekikselle!