Iceheartsista uusia ideoita nuorille valmentajille

23.5.2018


Koivukylän Palloseuran Nuorten Valmentajien Koulutuksessa (NVK) koettiin lauantaina 19. toukokuuta hieman tavallisesta poikkeava lähijakso.

KoiPS järjesti antoisan aamupäivän omasta aloitteestaan yhdessä Iceheartsin Mikko Sipilän ja Tommi Matilaisen kanssa. Koulutettaville esiteltiin järjestön toimintaa, minkä jälkeen he sunnittelivat ja vetivät yhdeksälle vuonna 2006 tai myöhemmin syntyneelle lapselle jalkapalloharjoitukset.

Icehearts on lasten hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi rakennettu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli, jonka keskeisenä metodina on joukkueurheilu. Se tarjoaa ammatillista ja pitkäkestoista kasvun tukea lapsille ja nuorille, joilla on havaittu jokin erityinen huoli.

  • Halusimme tutustuttaa NVK:laiset tähän toimintaan, sillä osa heistä saattaa olla kiinnostunut suuntautumaan sosiaalialan opintoihin ja töihin. Icehearts auttaa ymmärtämään, kuinka monimuotoista valmennustoiminta voi olla, KoiPS:n valmennuspäällikkö ja NVK:sta vastaava Rosa Lappi-Seppälä sanoo.

Vuonna 2006 perustetun Iceheartsin konsepti korostaa sosiaalisten taitojen ja hyvien käytöstapojen merkitystä. Tarkoituksena on auttaa lapsia ja nuoria, joilla on esimerkiksi keskittymis- ja oppimisvaikeuksia tai ongelmia kotioloissa. KoiPS:ssa toivotaan, että Iceheartsin esittely voi seuran nuorten valmentajien tulevissa ammatinvalintatilanteissa toimia tarvittaessa kannustavana esimerkkinä.

  • Toimintamalli osoittaa, että laadukas valmentaminen voi toteutua useissa muissakin ympäristöissä kuin kilpaurheilumaailmassa. Loppujen lopuksi kaikessa valmennustyössä pätevät tietyt yhtäläiset lähtökodat, kuten sosiaaliset taidot ja henkiset tekijät, Lappi-Seppälä jatkaa.    

Lisää Iceheartsin toiminnasta: https://www.icehearts.fi/

KoiPS:n Nuorten Valmentajien Koulutuksen seuraava lähijakso järjestetään lauantaina 26. toukokuuta, jolloin keskitytään jalkapallon fysiikkavalmennukseen ja -harjoitteluun. Viime syksynä alkanut koulutusvuosi päättyy lokakuussa.

Koivukylän Palloseura kiittää Iceheartsia hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa NVK:n kaikille valmentajille antoisaa futiskauden jatkoa!