Koipsilaisia Huuhkajaturnauksessa

18.6.2018Kuusi Koivukylän Palloseuran pelaajaa oli 14.-17. kesäkuuta mukana, kun Eerikkilässä pelattiin vuonna 2004 syntyneiden poikien Huuhkajaturnaus.

Ensimmäisen kerran viime vuonna järjestetty Huuhkajaturnaus on Suomen Palloliiton pelaajakehitystapahtuma, jossa yhdistyvät pelaajatarkkailu, valmennusosaamisen kehittäminen sekä nuorten urheilijaksi kasvun tukeminen. Ikäluokan lupaavimmille pelaajille tarkoitettuun turnaukseen osallistui kaksitoista joukkuetta, jotka oli koottu alueittain ympäri Suomea.

KoiPS:n Simon Wangunyu, Iiro Kärsämä ja Tuomas Lantta pelasivat Etelä 2 -joukkueessa sekä Otto-Eemeli Niemelä, Lucas Lange ja Robin Savén Etelä 4 -joukkueessa. Sijoitukset olivat toinen ja neljäs.Iiro valittiin turnauksen All Stars -pelin Valkoiseen joukkueeseen. Ottelussa tarkkailtiin yhteensä 34 pelaajaa.

  • Eerikkilässä näkyi selvästi, että  tapahtuma oli pelaajille tärkeä. He näkivät, mikä on tämän ikäluokan suomalainen kärkitaso, turnauksessa videoanalyytikkokoulutuksen suorittanut sekä Etelä 2 -joukkueen videovalmentajana toiminut KoiPS:n valmennuspäällikkö Rosa Lappi-Seppälä sanoo.
  • Huuhkajaturnaus oli hyvä pelaajakehitystapahtuma. Pojat tapasivat uusia valmentajia ja oppivat taktisia asioita. Videovalmentamisen kautta käytiin läpi pelin eri vaiheita, jotka siirtyivät kiitettävästi harjoituksista peleihin. Prosessi oli vastaava kuin maajoukkueissa, joissa on lyhyessä ajassa kyettävä vastaanottamaan ja omaksumaan tärkeää tietoa.

Koivukylän Palloseura onnittelee Iiro Kärsämää All Stars -valinnasta ja toivottaa koko Huuhkajaturnaus-kuusikolle hyvää futikauden jatkoa!