2011-pojat vireessä Helsinki Cupissa

12.7.2018


KoiPS:n 2011 syntyneet pojat ovat KoiPS:n nuorin Helsinki Cupiin osallistunut joukkue. Takana on onnistunut turnaus.

Keskiviikkona viimeisen ottelunsa pelannut joukkue voitti Hesa Cupissa kolmesti, hävisi kahdesti ja pelasi kerran tasan. 7-vuotiaiden pelaajien yhtenä valmentajana turnauksessa toiminut Mikko Mannonen on tyytyväinen poikien otteisiin. 

  • He esiintyivät kaikin puolin edukseen, kuten tällaisissa tapahtumissa kuuluukin. Tämän ikäisille on tärkeää oppia, kuinka turnauksissa toimitaan. Joukkueen kaikki taustat olivat pelaajiin oikein tyytyväisiä, KoiPS:n toimintaan viime talvena liittynyt Mannonen sanoo.

Ryhmään kuului Helsinki Cupissa yhtensä viisitoista poikaa. Pelillisiä pääteemoja olivat pelinavaaminen sekä 1v1- ja 2v1-tilanteet. Joukkue on koko alkuvuoden opetellut eri pelipaikkojen tehtävien sisäistämistä.

  • Turnauksessa oli kiva nähdä, että kentällä onnistuttiin harjoitelluissa asioissa. Meidän on jatkossakin käytävä läpi, kuinka eri rooleissa toimitaan, kehitettävä henkilökohtaisia taitoja sekä 1v1-pelaamista. Pelaajien oppimisvauhti vaihtelee, joten suosimme yksinkertaista perustreeniä ja etenemme askel askeleelta eteenpäin, Mannonen jatkaa.
  • Kun saavuin seuraan, joukkueessa oli jo tehty hyvää työtä. Pojat ovat innoissaan mukana, mutta rinki on aika pieni. Vaikka ydinryhmä on pysynyt kasassa, kaikki uudet pelaajat ovat tasosta ja kokemuksesta riippumatta ilman muuta tervetulleita.

Kun KoiPS pelasi keskiviikkona Töölössä 3-3-tasapelin PEP/Rediä vastaan, joukkueen valmentajana toimi seuran Nuorten Valmentajien Koulutusta suorittava Roope Niemi. Lokakuussa päättyvän NVK:n seuraava lähijakso järjestetään elokuussa.

  • On hienoa, että pelaajien lisäksi myös nuoret valmentajat saavat seurassa koulutusta ja käytännön kokemusta. Viime vuosina profiiliaan nostaneessa Hesa Cupissa näkyi selvästi, että kyseessä oli taas kerran Suomen hienoin turnaus ja kauden odotetuin tapahtuma. Pelaamme loppukauden aikana vielä 1-2 turnausta.

KoiPS:sta osallistui Helsinki Cupiin yhteensä kuusitoista joukkuetta. Pisimmälle on edennyt poikien 2008-ikäluokka, joka pelaa perjantaiaamuna jo kolmannen jatko-ottelunsa. Eliittilohkostaan selvisi jatkoon myös 2007-joukkue, mutta torstain tappio pudotti nollaseiskapojat jatkosta.

Nollakasien hienoa turnaustaivalta voi seurata tästä.

Koivukylän Palloseura onnittelee joukkueitaan hyvästä Helsinki Cupista sekä toivottaa kaikille erinomaista futiskesän jatkoa!