Fair Play

Kaikki Pelaa - Fair Play

Niin maailman laajuisen kuin suomalaisenkin jalkapallon Fair Play - arvomaailman päämäärät ovat: suvaitsevaisuus, solidaarisuus ja samaarvoisuus. Tämän Reilun Pelin teemaksi on noussut jokaisen tuntema lausahdus ”elämä on joukkuepeliä”.

Niin ikään yhdeksi suurimmista jalkapallon tuntemista Fair Play –ohjelman tunnuksista on kehittynyt Vihreä Kortti. Vuodesta 1996 Vihreä Kortti on toiminut erotuomarin ainoana korttina alle 12-vuotiaiden tyttöjen ja poikien jalkapallo-otteluissa (leikkimaailmassa). Vihreää Korttia on näytetty Reilun Pelin suorituksista – näin rankaisemisen sijaan kannustetaan tekemään parhaansa.

Reilu Peli on myös toiminut symbolina työskentelyssä suvaitsevaisuuden puolesta, se on ollut kutsu jokaiselle tulla mukaan jalkapallomaailmaan – vihreä valo on palanut.

Jalkapallosta on todella paljon kultaisia sääntöjä, joita ei ole kirjoitettuna ylös vaan toimintaa ohjaa jalkapallomaailman yhteinen kieli, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Tämä kieli ohjaa ihmisiä toimimaan Reilun Pelin nimissä, ei vain jalkapallokentällä vaan myös jokapäiväisessä elämässä.