Fortum Tutor

 

Fortum Tutor -ohjelma

Fortum Tutor -ohjelman ideana on kehittää juniorijalkapalloilun parissa toimivien lasten ohjaajien ja valmentajien taitoja ja antaa käytännön vinkkejä ja tukea juniorivalmentajien päivittäiseen tekemiseen. Fortum Tutoreita on tällä hetkellä 100 ympäri Suomen. He toimivat yli 100 ohjelmassa mukana olevan seuran tukena ja tavoittavat alkavalla kaudella yli 2 000 alle 12-vuotiaiden valmentajaa.

Kaudesta 2016 KoiPS:n Tutorina toimii lajin parissa pitkän uran tehnyt Mitri Pakkanen

Mitri Pakkanen jatkaa kolmatta kauttaan seurassamme. Hän on valmentanut kauan ja toiminut mm. Veikkaajan, Urheilusanomien ja Canal+:n jalkapallotoimittajana. Hän tuntee suomalaisen jalkapallon lisäksi erityisesti italialaista futista.

Lisää lajiosaamista ja aktiivista yrittämistä korostava valmennustyyli

Edellisellä Tutor-toiminnan kaudella painottuvat lasten omatoimisen harjoittelun aktivointi, Palloliiton uuden valmennuslinjan jalkautustyö lasten valmennuksessa, seurojen taitokulttuurin kehittäminen sekä vanhempien tukeminen heidän tärkeässä roolissa lasten harrastauksen tukijoina. Positiivinen, innostava ja lasten aktiivista yrittämistä huomioiva valmennustyyli on ollut alusta saakka keskeinen teema.

- 2013 käynnistetty Teemu Pukin ja Nora Heroumin tähdittämä omatoimisen harjoittelun Fortum Tutor Playbook noin 6-9 –vuotiaille lapsille jalkautuu taas kymmenille tuhansille lapsille”, Viitanen jatkaa.

Jalkapallo vaatii lajina runsasta ja laadukasta lajiharjoittelua lapsuudessa

Suomalainen lasten valmennus on pitkään ollut pääosin niin sanottujen isä- ja äitivalmentajien varassa.

- Vaikka monilla vanhemmilla on omilta nuoruusvuosiltaan pelaajataustaa, puuttuu heiltä kuitenkin valmennuskokemusta. Jalkapallon perusteiden oppimisen kannalta ikävuodet 5–11 ovat aivan ratkaisevia lajiin kiinnittymisen ja huippujalkapallon kannalta. Tutor-ohjelma tuo laatua lasten valmennukseen, Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen kertoo.  

- Fortum Tutor -ohjelmassa toteutuvat ne asiat, joita haemme yhteistyöhankkeiltamme. Fortum Tutor on käytännön toimintaa, jolla on myös merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus. Uskomme, että lasten laadukas harrastustoiminta innostaa koko perhettä, ja vaikuttaa laajemmin kaikkien hyvinvointiin. Yhteisöllisyys lisääntyy, kun kaikki puhaltavat hyvän harrastuksen parissa yhteen hiileen: seurat, valmentajat, vanhemmat ja tutorit, sanoo Tero Era Fortumista.

***

Fortum Tutor on Palloliiton ja Fortumin vuonna 2009 yhdessä käynnistämä valtakunnallinen ohjelma, jonka tärkein tavoite on taata jokaiselle suomalaiselle jalkapallojuniorille osaava ja kannustava valmentaja.

Tutor on 5–12-vuotiaiden lasten valmentajan henkilökohtainen sparraaja. Hän auttaa valmentajaa kehittämään omia taitojaan. Jalkapalloilullisten taitojen lisäksi valmentaja saa tutorilta tukea lasten ohjaamisessa.

Kotimaisten valmentajien lisäksi Fortum Tutor on saanut kansainvälistä tunnustusta, kun Euroopan Jalkapalloliitto UEFA palkitsi sen vuoden 2012 parhaana ruohonjuuritason kehitysohjelmana Euroopassa. Lentopalloliitto on toista vuotta osana ohjelmaa ja lajien välinen yhteistyö valmentajien työn tukemisessa on päässyt hyvään vauhtiin.

 

Tykkää meistä Facebookissa: facebook.com/FortumTutor

 

Mitri Pakkanen